Adres : Merkez Mahallesi Tatlıpınar Sok. Mart Plaza No:13 Kat:2 Kağıthane/İSTANBUL
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2022-020
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
22.07.2022
Revizyon Tarihi
13.01.2025
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
22.07.2027
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Karabiber |
Aflatoksin B₁
ve Toplam Aflatoksin
(B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini |
İşletme
İçi Metot -“ DMS 98129” (R-BIOPHARM, Ref. No:A9-P07.V6 |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Aflatoksin B₁ Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC
999.07 |
Süt, Süt Tozu ve Bebek Formülleri, Devam Formülleri |
Aflatoksin M1 Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC
2000.08 |
Tahıllar ve Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 15835 |
Tahıllar ve Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC
2000.03 |
Çiğ Kahve, Kavrulmuş ve Suda Çözünebilen Kahve |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC
2000.09 |
Zerdeçal ve Kırmızı biber |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot -“ DMS 77418” (R-Biopharm A4-P14.v4. modifiye edilmiştir) |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-DAD Metodu |
EN 15891 |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 15850 |
Meyve Suları Nektarları ve Püreleri |
Patulin
Tayini |
AOAC 2000.02 |
Katı
Haldeki Elma Ürünleri |
Patulin
Tayini |
EN 15890 |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Fumonisin (FB₁ +FB₂) Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 16187 |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Çoklu
Mikotoksin (Aflatoksin B₁, B₂, G₁, G₂
Okratoksin A, Deoksinivalenol
(DON), Zearalenon (ZON), Fumonisin B₁₊
B₂) Analizi |
İşletme İçi Metot - “DMS 86803” (Mass Spectrom.2006 Vol. 20 modifiye edilmiştir) |
Bebek ve Küçük Çocuk Gıda, Bebek Formülleri ve Devam Formülleri |
Seçilmiş
BazıPolisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [4
adet-Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini |
İşletme
İçi Metot - " DMS 86798" (J.Agric. Food Chem 2010, 58, 12101- |
Bitkisel Yağlar |
Seçilmiş
BazıPolisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [4 adet-Benzo(a)antrasen,
Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini |
İşletme
İçi Metot - " DMS 120730" |
Süt ve Süt Ürünleri, Bebek Maması |
Melamin
Analizi |
ISO/TS 15495 |
Peynir |
Natamisin Analizi HPLC-DAD Metodu |
ISO 9233 -2 |
Gıda ve Gıda Takviyeleri |
Sukraloz Tayini HPLC-RID Metodu |
EN 16155 |
Alkolsüz İçecekler, Enerji ve Sporcu İçecekleri |
Kinin
Tayini |
TS 12625 |
Gıda |
p-Hidroksibenzoik Asit Esterleri Tayini (PHB)
(Etil |
NMKL 124 |
Alkolsüz içecekler , Meyve ve Sebze Suları, Nektar ve Konsantreler |
Organik
Asitlerin Tayini (Kuinik Asit, Malik Asit, Sitrik Asit,
Askorbik Asit, Laktik Asit, Tartarik Asit, Asetik Asit, Suksinik Asit, Fumarik Asit, Okzalik Asit) |
AOAC 986.13 |
Jelatin ve Jelatin İçeren Yüksek Proses Uygulanmış Ürünler |
Tür Tayini (Domuz, Sığır) LC-MS/MS Metodu |
İşletme
İçi Metot -"DMS 114352" (Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis,62(2012),191- 195 AB Sciex Application Note (2014), |
Gıda |
Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-DAD Metodu |
NMKL 124 |
Kahve, Kahve Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler ve Enerji İçecekleri |
Kafein Tayini |
BVL L 46.00-3 |
Su Ürünleri |
Histamin
Tayini |
İşletme İçi Metot -“DMS 112932” (NMKL 99 ‘ dan modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Asesülfam K, Aspartam ve Sakkarin Tayini HPLC-DAD Metodu |
BVL L00.00-28 |
Bal, Pekmez |
Gıdalarda Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz ve
Maltoz) Analizi |
TS 13359 |
Meyve ve Sebze Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler |
Gıdalarda Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz ve
Maltoz) Analizi |
EN 12630 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ
Asitleri Metil Esterlerinin |
AOAC 963.22 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
|
AOAC 996.06 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
(DEVAMI) |
AOAC 996.06 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Erusik
Asit |
AOAC 996.06 |
Et, Et Ürünleri ve Et Ürünü İçeren Bebek Maması |
Nitrat ve Nitrit Analizi IC Metodu |
EN 12014-4 |
Sebze ve Sebze Ürünleri ve Sebze Ürünleri İçeren Bebek Maması, Tahıl ve Tahıl Ürünleri İçeren Bebek Maması |
Nitrat Analizi IC Metodu |
EN 12014-2 |
Gıda |
Kurşun
(Pb), Kadmiyum
(Cd), Civa
(Hg), Arsenik
(As), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Kalay (Sn), Aluminyum (Al) ve Sodyum (Na) Analizi |
EN
15763 |
Gıda ile Temas Eden Porselen, Seramik ve Cam Esaslı Eşyalar |
Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini ICP-MS Metodu |
ISO
4531 |
Alkolsüz İçecekler |
Etanol ve Metanol Tayini GC-FID-HS Metodu |
İşletme İçi Metot-“DMS 19166” (AOAC 972.10 modifiye edilmiştir) |
Alkolsüz İçecekler |
Etanol
Tayini |
AOAC 984.14 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemelerde Kullanılan Boyar Maddeler |
Antimon
(Sb), Arsenik
(As), Baryum
(Ba), Kadmiyum
(Cd), Krom
(Cr), Kurşun
(Pb), Civa
(Hg), Selenyum
(Se) Miktar Tayini |
AP (89) 1 |
Yağlar, |
Antioksidan Tayini |
İşletme İçi Metot -“DMS 60886” (AOAC 983.15 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve
Miktarının Belirlenmesi Analizi |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
(DEVAMI)
Cadusafos;
Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine;Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole;Chlorfenvinphos;
Chlorfluazuron; Chloridazon;Chlormequat; Chlorotoluron; Chloroxuron;Chlorpyrifos;
Chlorsulfuron; Cinidonethyl; Clethodim;Clodinafop; Clodinafoppropargyl; Clofentezine;Clothianidin; Cyanazine;
Cyantraniliprole; Cyazofamid;Cyclanilide; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid;Cycloxydim;
Cymoxanil; Cypermethrin; Cyproconazole;Cyprodinil; Cyromazine;
Dazomet; Deltamethrin;Demeton-s-methyl; Demeton-S-MethylSulfone;Desmedipham; Diafenthiuron; Diallate; Diazinon;Dichlofluanid;
Dichlorvos; Dichlorprop; Diclofop;Diclofop-Methyl; Dicrotophos;
Diethofencarb; Emamectin
B1A1; Emamectin
B1B1; Endosulfansulfate;
|
İşletme İçi Metot - “DMS 100894”(EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
(DEVAMI)Halauxifen-methyl;
Halfenprox; Halosulfuronmethyl;
|
İşletme İçi Metot - “DMS 100894”(EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
(DEVAMI)Paclobutrazol;
Paraoxon-Methyl; Paraoxon-Ethyl; Resmethrin; Rimsulfuron; Sedaxane; Sethoxydim;
|
İşletme İçi Metot - “DMS 100894”( EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda
(Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve |
Seçilmiş
Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi |
İşletme İçi Metot -“DMS 100894” (EN15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda
(Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve |
Dithiocarbamat Grubu Pestisitlerin Analizi
HPLC-DAD Metodu |
İşletme
İçi Metot - “DMS 104651”
(CRL- SRM Version 2 Analysis of |
Gıda ( Et ve Su Ürünleri) |
Seçilmiş
Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda ( Et ve Su Ürünleri) |
(DEVAMI) Beflubutamid; Benalaxyl; Bendiocarb; Benfuracarb; Benoxacor; Bensulfuronmethyl; Bensulide; Benzoximate; Bifenazate; Bifenthrin; Bioresmethrin; Bitertanol; Boscalid; Brodifacoum; Bromacil; Bromuconazole; Buprimate; Buprofezin; Butafenacil; Butocarboximsulfoxide; Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine; Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chloroxuron; Chlorpyrifos; Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafoppropargyl; Clofentezine; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid; Cycloxydim; Cypermethrin; Cyproconazole; Cyprodinil; Desmedipham; Diafenthiuron; Diallate; Diazinon;Dichlofluanid; Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb; Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb; Diphenamid; Diuron; Dodine; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; Endosulfan sulfate; EPN; Epoxiconazole; EPTC; Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethofumesate; Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole; |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda ( Et ve Su Ürünleri) |
(DEVAMI) |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda ( Et ve Su Ürünleri) |
(DEVAMI) |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda ( Et ve Su Ürünleri) |
(DEVAMI) |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda
(Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve
Miktarının Belirlenmesi Analizi
|
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda
(Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük |
(DEVAMI)
Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafop Propargyl; |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894”(EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda
(Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük |
(DEVAMI)
Flumioxazin; Fluometuron; Fluopicolide; Fluopyram; |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda
(Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük |
(DEVAMI)
Paclobutrazol; Paraoxon Methyl; Paraoxon Ethyl; Sethoxydim;
Silthiofam;
Simazine;
Spinosad;
|
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda ( Hayvansal Kaynaklı Gıdalardan Elde Edilen Yağlar -Tereyağı ) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve
Miktarının Belirlenmesi Analizi |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda ( Hayvansal Kaynaklı Gıdalardan Elde Edilen Yağlar -Tereyağı ) |
(DEVAMI) Fluquinconazole; Flurtamone; Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Formetanate; Fosthiazate; Fluazinam; Fludioxonil; Fomesafen; Fipronil; Heptenophos; Imazalil; Imazamethabenzmethyl; Imidacloprid; Indoxacarb; Iprovalicarb; Isoproturon; Isoxaflutole; Kinetin; Kresoxim Methyl; Lufenuron; Malaoxon; Mandipropamid; Mecarbam; Metamitron; Methomyl; Methoxyfenozide; Metosulam; Metribuzin; Mevinphos; Monocrotophos; Monolinuron; Norflurazon; Ofurace; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Oxydemeton Methyl; Paraoxon Ethyl; Penoxsulam; Phorate; PhorateSulfone; Phosphamidon; Pinoxaden; Prochloraz; Promecarb; Propanil; Propetamphos; Propoxur; Pyroxsulam; Pyrazophos; Rimsulfuron; Sulfosulfuron; Tebuconazole; TEPP; Tetraconazole; Thiodicarb; Thiomethoxam; Triasulfuron; Triazophos; Trifloxystrobin; Trinexapac Ethyl; Novaluron; Thidiazuron; Triflumuron) |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve
Miktarlarının Belirlenmesi Analizi
|
İşletme İçi Metot -"DMS 100894" (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri) |
(DEVAMI) |
İşletme İçi Metot -"DMS 100894" (EN 15662 modifiye edilen) |
Gıda |
Sentetik Boyar Madde (E 102 - Tatrazin, E 104 - Kinolin Sarısı, E 110 - Sunset Yellow FCF, E 120 - Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E 122 - Azorubin, Karmosin , E123 - Amaranth, E 124 - Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E 127 - Erythrosin B, E 129 - Allura Red AC, E 131 - Patent Blue V, E 132 - Indigotin (Indigo Karmin), E 133 - Brilliant Blue FCF, E 142 - Green S, E 151 - Brillant Black BN ) Miktar Tayini HPLC-DAD Metodu |
NMKL 130 |
Gıda Takviyeleri |
Sentetik Boyar Madde (E102-Tatrazin, E104-Kinolin Sarısı, E110-Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S, E120-Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E122-Azorubin, Karmosin, E124-Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E129-Allura Red AC, E131-Patent Blue V, E132-Indigotin (Indigo Karmin), E133-Brilliant Blue FCF, E142-Green S) Miktarı TayiniHPLC- DAD Metodu |
NMKL 130 |
Gıda ve Gıda Takviyeleri |
Boya
Aranması-Sentetik Boya |
İşletme
İçi Metot -“ DMS
25139” (
T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, |
Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Ekstrakte edilen Yağlar |
Sterol
ve Eritrodiol+Uvaol (Triterpenik dialkoller) |
ISO
12228-1 |
Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar, Süt ve Süt Ürünleri |
Bitkisel Yağ Aranması GC-FID Metodu |
ISO
12228-1 ISO 12228-2 TS 7501 TS |
Süt ve Süt Ürünleri (Olgunlaştırılmış Peynirler Hariç) |
Yabancı (Suut Yaggı Harici) Yagg Aranması GC-FID Metodu |
ISO 17678 |
Alkolsüz İçecekler |
Karbondioksit Tayini Titrimetrik Metot |
TS 2259 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Asit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 3d-63 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
İyot Sayısı Tayini |
AOCS Cd 1b-87 |
Katı ve Sıvı Yağlar |
Kırılma İndisi Tayini |
ISO 6320 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Peroksit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 8b-90 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Sabunlaşma Sayısı Tayini |
AOCS Cd 3-25 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Serbest Yağ Asitleri Tayini |
AOCS Ca 5a-40 |
Zeytinyağı |
UV’de Özgül Absorbans Tayini |
TS 341 |
Tereyağ ve Ekstrakte Edilebilen Süt Bazlı Yağlar |
Reichert Meissle Sayısı Tayini |
AOCS Cd 5-40 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
ISO 930 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Kül Tayini |
ISO 928 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Rutubet Tayini-Kuru Madde Tayini Toluen Metodu |
AOAC 986.21 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil hariç) |
Rutubet Tayini Kuru Madde Tayini |
ISO 712 |
Buğday Unu |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 943.02 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
ICC 105 / 2 |
Tahıllar,
Baklagiller ve Yan Ürünleri |
Kül Tayini |
ISO 2171 |
Et ve Et Ürünleri |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
ISO 937 |
Et ve Et Ürünleri |
Hidroksiprolin Tayini Spektrofotometrik Metot |
NMKL 127 |
Et ve Et Ürünleri |
Kül Tayini |
ISO 936 |
Et ve Et Ürünleri |
Rutubet Tayini- Kuru Madde Tayini |
ISO 1442 |
Et ve Et Ürünleri |
Klorür Tayini Potansiyometrik Metodu |
ISO 1841-2 |
Et ve Et Ürünleri |
Yağ
Tayini |
TS 1744 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Kuru Madde Tayini |
TS
1018 |
Süt Ürünleri ve Süt Esaslı Gıda |
Yağ
Tayini |
ISO 8262-3 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
APHA 15.132 |
Süt |
Asitlik Tayini |
TS 1018 |
Peynirler |
Asitlik Tayini |
TS 591 |
Peynir ve İşlem Görmüş Peynir Ürünleri |
Klorür Miktar Tayini Potansiyometrik Metot |
ISO 5943 |
Asitli Gıda |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 981.12 |
Meyve Ürünleri |
Asitlik Tayini |
AOAC 942.15 |
Viskoz Gıda |
Kırılma İndisi Tayini |
TS 6593 |
Viskoz Gıda ( Şeker, Beyaz Şeker , Pudra Şekeri vb.) |
Kuru Madde İçeriği Tayini Kırılma İndisi Yöntemi |
ISO 1743 |
Şeker ve Şuruplar |
Sülfatlandırılmış Kül Tayini |
AOAC 900.02 |
Şeker |
Çözelti Rengi |
ICUMSA GS2 / 3-10 |
Beyaz Şeker |
Suda Çözünmeyen Madde (Sediment) |
ICUMSA GS2 /3/ 9-19 |
Beyaz Şeker |
Bulanıklık Tayini |
ICUMSA GS2 /3-18 |
Kakao Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 970.21 |
Siyah ve Yeşil Çay |
Su Ekstraktı Tayini |
ISO 9768 |
Gıda |
Toplam Kükürtdioksit (SO₂) Tayini Titrimetrik Metot |
AOAC 962.16 |
Gıda |
Ham Selüloz İçeriğinin Tayini |
ISO 5498 |
Gıda (Vakumlu Etüv ve Toluen Damıtma Numuneleri Hariç) |
Nem Tayini- Kuru Madde Tayini |
İşletme İçi Metot -“DMS 122260” (LECO TGA 701 Cihazı Aplikasyon Notlarından modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Kül Tayini |
İşletme İçi Metot -“DMS 122259” (LECO TGA 701 CihazıAplikasyon Notlarından modifiye edilmiştir) |
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Tayini ELISA Metodu |
İşletme
İçi Metot - “ DMS 102671“ (ELISA
RIDASCREEN Gliadin |
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Tayini ELISA Metodu |
Kit
Prosedürü |
İşlem Görmüş Gıdalar, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Meyve ve Sebzeler |
Toplam Diyet Lifi Tayini |
AOAC 991.43 |
Gıda |
Monosodyum Glutamat Tayini (Glutamik asit üzerinden) |
AOAC 970.37 |
Sıvı Paketli Gıdalarda (Su, Meyve Suyu, Salamura, Yağ veya Şurup v.b) |
Net Ağırlık ve Süzme Ağırlığı |
NMKL 55 |
Gıda |
Enerji Değerleri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi |
FAO
Food and Nutrition Paper |
Gıda |
Karbonhidrat Hesaplanması |
FAO
Food and Nutrition Paper 77-Food |
Gıda |
Toplam Şeker Tayini |
İşletme İçi Metot -"DMS 65651" (LUFF Metodundan modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Yağ
Tayini |
İşletme İçi Metot - " DMS 121885" (AOCS Am 5.04 (ANKOM)'den modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Ham
Protein Tayini |
İşletme
İçi Metot - "DMS 122261" (ISO 16634- 1, ISO 16634-2, ISO |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Yapı
Tayini FT-IR |
Polymer Data Handbook |
Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler |
Yapı
Tayini FT-IR |
Polymer Data Handbook |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü) |
EN 1186-3 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam
Migrasyon Analizi Yerine Geçme Deney Yöntemi |
EN 1186-14 |
Gıdayla Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam Migrasyon Analizi Doldurma Yöntemi (Sulu Gıdalar - Sulu, Asitli, Alkollü) |
EN 1186-9 |
Gıdayla Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam
Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Yağlı Gıdalar- Bitkisel Yağ) |
EN 1186-2 |
Gıdayla Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam
Migrasyon Analizi |
EN 1186-13 Metot B |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon - Aluminyum
(Al), Baryum
(Ba), Bakır
(Cu), Çinko
(Zn), Demir (Fe), Kobalt (Co), Lityum
(Li), Mangan (Mn), Nikel (Ni) Salımı Tayini |
TS
EN 13130-1 |
Gıda Katkı Maddeleri |
Sülfatlandırılmış Kül Tayini |
Food Chemical Codex 7 |
Gıda Katkı Maddeleri |
Toplam Ağır Metal Tayini (Pb cinsinden) |
İşletme İçi Metot -DMS 22494 (Food Chemical Codex 4 modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
ISO 4833-1 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı EMS Tekniği |
ISO 4831 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 7251 |
Gıda (Süt, Süt Ürünleri Hariç) |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 16649-3 |
Gıda |
Clostridium perfringens Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 7937 |
Gıda |
Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 7932 |
Gıda |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO
21527-1 |
Gıda |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
ISO 6888-1 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 16649-2 |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
İşletme
İçi Metot- "DMS 102747" (AFNOR BRD 07/11-12/05 RAPID' |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 4832 |
Gıda |
Escherichia coli 0157:H7 Aranması |
Dupont BAX System |
Gıda |
Listeria
spp. |
ISO 11290-1 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AOAC
2003.12 |
Gıda |
Escherichia coli 0157 Aranması |
ISO 16654 |
Gıda |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı EMS Tekniği |
ISO 21528-1 |
Gıda |
Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15213 |
Gıda |
Campylobacter spp. Aranması |
ISO 10272-1 |
Gıda |
Rope Spor Sayımı |
TS 5000 |
Gıda |
Laktik Asit Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15214 |
Gıda |
Vibrio cholerae ve Vibrio parahaemolyticus Aranması |
ISO 21872-1 |
Gıda |
Stafilokokal Enterotoksin Aranması |
AOAC
2007.06 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AOAC
2004.02, bioMérieux VIDAS |
Gıda Yem |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 |
Gıda Yem |
Salmonella spp. Aranması |
ISO
6579 -1 |
Salmonella İzolatları |
Salmonella spp. Serotiplendirme |
ISO/TR 6579-3 |
Gıda |
Cronobacter spp. Aranması |
ISO 22964 |
Süt, Süt Ürünleri, Toz Bebek Mamaları |
Cronobacter sakazakii Aranması |
Dupont BAX System |
Et ve Et Ürünleri |
Pseudomonas spp. Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 13720 |
Gıda |
Enterokok Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
NMKL 68 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 18593 ISO 6579 -1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
ISO
18593 AFNOR
BRD 07/11-12-05 RAPID' |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
ISO 18593-ISO 4833-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobacteriaceae Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 19593 ISO 21528-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 19593 ISO 21527-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 19593 ISO 16649-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
ISO 19593 ISO 6888-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 19593 ISO 4832 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
ISO 19593 ISO 11290-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Listeria spp. Aranması |
ISO 19593 ISO 11290-1 |
Gıda Yem |
GDO
Tarama Analizi
(p35S, tNOS, pFMV,
bar) Real Time PCR Metodu |
Kit
Metodu
(BIOTECON Diagnostics Foodproof GMOScreen
35S/NOS/bar/FMV TestKit Manuel), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu
(Eurofins GENESpinDNA İzolasyon
Kit Prosedürü),
ISO 21571 |
Gıda |
GDO
Tarama Analizi
(p35S, tNOS, pFMV,
bar) Real Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(35S/NOS : |
Gıda |
GDO
Tarama Analizi
(p35S, tNOS, pFMV)
Real Time PCR Metodu |
Kit
Metodu
(Eurofins GeneScan
GMO Screen RT 35S/NOS/FMV Test Kit Manuel), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
Bitki
Spesifik
Soya Geni Taraması
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-TAX-GM-002), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
Bitki
Spesifik Pamuk Geni Taraması Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot (QT-TAX-GH-019), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
Bitki
Spesifik Mısır Geni Taraması
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-TAX-ZM-002), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
MON87708
Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-012) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
MON87701
Soya Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot (QT-EVE-GM-010) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
MON87769
Soya Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-002) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
CV127
Soya Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-011) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
DP-305423-1
Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-008) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
281-24-236
Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot (QT-EVE-GH-001A) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
3006-210-23
Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GH-001B) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
GHB
614 Pamuk Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GH-006) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
MON
89034 Mısır
Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-ZM-018) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
DAS
40278-9 Mısır
Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot (QT-EVE-ZM-004) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Yem |
DAS
44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-015), ISO 21569, |
Gıda Yem |
DAS 68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-013), ISO 21569, |
Gıda Yem |
DAS 81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu Ön İşlem : DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot
(QT-EVE-GM-014), ISO 21569, |
Gıda Yem |
MON
87751-7 Soya Tip Belirleme Analizi
Real-Time PCR Metodu |
EURL
Metot (QT-EVE-GM-016) ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda |
Tür
Tespiti (Domuz) Real Time PCR Metodu |
İşletme İçi Metot
-"DMS 102750" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmişitir) |
Gıda |
Tür Tespiti (Tavuk)
Real Time PCR Metodu |
İşletme İçi Metot
-"DMS 102753" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmişitir) |
Gıda |
Tür Tespiti (Sığır) |
İşletme İçi Metot
-"DMS 102759" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Tür Tespiti
(At) |
İşletme İçi Metot
-"DMS 102762" (Meat Science (70) - 2005 yayından modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Tür Tespiti (Eşek) |
İşletme İçi Metot
-"DMS 102766" (Meat Science (70) - 2005 yayından modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Tür Tespiti
(Hindi) |
İşletme İçi Metot
-"DMS 102767" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Tür Tespiti
(Manda) Real Time PCR Metodu |
İşletme İçi Metot -
"IWB 311817" |
Hayvansal Ürünler İçeren Gıdalar |
Tür Tespiti (Balık) |
İşletme
İçi Metot - "DMS 117732" (Food Chemistry 2011 Vol.126 1436-1442
yayından modifiye edilmiştir) |
Yem (Karma, Pelet Büyükbaş, Kanatlı Yemi, Balık ve Kaplumbağa) |
Aflatoksin B₁ Tayini HPLC-FLD Metodu |
ISO 17375 |
Yem ve Yem Katkı Maddeleri |
Kurşun
(Pb), Kadmiyum
(Cd), Civa
(Hg), Arsenik
(As), Sodyum
(Na), Fosfor
(P) ve Kalsiyum
(Ca),Magnezyum
(Mg), Potasyum
(K), Demir (Fe), Çinko (Zn), Bakır (Cu), Mangan (Mn), Kobalt (Co), Molibden
(Mo) Tayini |
EN 17053 |
Yem |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC - DAD Metodu |
EN 15791 |
Yem |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 15792 |
Yem ve Yem Hammaddeleri |
Metabolik Enerji Hesaplanması |
EC 152/2009-Annex-VII TS 9610 |
Hayvan Yemi |
Ham Katı Sıvı Yağ Tayini |
EC 152/2009 Annex III-H |
Hayvan Yemi |
Ham Kül Tayini |
EC 152/2009 Annex-III-M |
Hayvan Yemi |
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
EC 152/2009-Annex III C |
Hayvan Yemi |
Ham Selüloz Tayini |
ISO 6865 |
Hayvan Yemi |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
EC 152/2009 Annex-III-N |
Hayvan Yemi |
Rutubet Tayini- Kuru Madde Tayini |
EC 152/2009 Annex-III-A |
Hayvan Yemi |
Nişasta Tayini Polarimetrik Metot |
EC 152/2009 Annex-III-L |
Hayvan Yemi |
Toplam Şeker Tayini Luff - Schoorl Metodu |
EC 152/2009 Annex III-J |
Hayvan Yemi |
Üre Tayini Spektrofotometrik Metot |
EC 152/2009 Annex-III-D |
Hayvan Yemi |
Suda Çözünebilir Klorür Tayini Potansiyometrik Metot |
EC 152/2009 Annex-III-Q |
Hayvan Yemi |
Üreaz Aktivitesinin Tayini |
TS ISO 5506 |
Kullanma Sularında |
Aluminyum
(Al), Antimon
(Sb), Arsenik
(As), Bakır
(Cu), Baryum
(Ba), Berilyum
(Be), Bor
(B), Civa
(Hg), Çinko
(Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Gümüş (Ag), Kalay (Sn), Kalsiyum (Ca), Kadmiyum (Cd), Kobalt (Co), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Lityum (Li), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Molibden (Mo) , Nikel(Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na), Stronsiyum (Sr), Talyum (Tl), Vanadyum (V) Tayini |
TS EN ISO 17294-2 |