Adres : Merkez Mahallesi Tatlıpınar Sok. Mart Plaza No:13 Kat:2 Kağıthane/İSTANBUL
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2022-020
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
22.07.2022
Revizyon Tarihi
16.09.2025
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
22.07.2027
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
| Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
|---|---|---|
Karabiber |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot -“ DMS 98129 Rev 3” (R-BIOPHARM, Ref. No:A9-P07.V6 modifiye edilmiştir) |
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları |
Aflatoksin B₁ Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 |
Tahıllar ve Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 15835 |
|
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 2000.03 |
Çiğ Kahve, Kavrulmuş ve Suda Çözünebilen Kahve |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 2000.09 |
Zerdeçal ve Kırmızı Biber |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot -“ DMS 77418 Rev. 6” (R-Biopharm A4-P14.v4. modifiye edilmiştir) |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-DAD Metodu |
EN 15891 |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Ek Gıdaları |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 15850 |
Meyve Suları Nektarları ve Püreleri |
Patulin Tayini HPLC-DAD Metodu |
AOAC 2000.02 |
Katı Haldeki Elma Ürünleri Meyve Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Patulin Tayini HPLC-DAD Metodu |
EN 15890 |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları |
Fumonisin (FB1 +FB2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 16187 |
Bebek ve Küçük Çocuk Gıda, Bebek Formülleri ve Devam Formülleri |
Seçilmiş BazıPolisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [4 adet-Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini LC- MS/MS Metodu |
İşletme İçi Metot - " DMS 86798 Rev. 8" (J.Agric. Food Chem 2010, 58, 12101- 12104 modifiye edilmiştir) |
Bitkisel Yağlar |
Seçilmiş BazıPolisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [4 adet-Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini LC- MS/MS Metodu |
İşletme İçi Metot - " DMS 120730 Rev. 3" (J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 12101- 12104 modifiye edilmiştir) |
Süt ve Süt Ürünleri, Bebek Maması |
Melamin Analizi LC-MS/MS Metodu |
ISO/ TS 15495 |
Peynir |
Natamisin Analizi HPLC-DAD Metodu |
ISO 9233-2 |
Gıda ve Gıda Takviyeleri |
Sukraloz Tayini HPLC-RID Metodu |
EN 16155 |
Alkolsüz İçecekler, Enerji ve Sporcu İçecekleri |
Kinin Tayini HPLC-DAD Metodu |
TS 12625 |
Gıda |
p-Hidroksibenzoik Asit Esterleri Tayini (PHB) (Etil p-hidroksi benzoik asit, Metil p-hidroksi benzoik asit, Propil p-hidroksi benzoik asit), HPLC-DAD Metodu |
NMKL 124 |
Alkolsüz içecekler, Meyve ve Sebze Suları, Nektar ve Konsantreler |
Organik Asit Tayini (Kuinik Asit, Malik Asit, Sitrik Asit, Askorbik Asit, Laktik Asit, Tartarik Asit, Asetik Asit, Suksinik Asit, Fumarik Asit, Okzalik Asit) HPLC-DAD Metodu |
AOAC 986.13 |
Jelatin ve Jelatin İçeren Yüksek Proses Uygulanmış Ürünler |
Tür Tayini (Domuz, Sığır) LC-MS/MS Metodu |
İşletme İçi Metot -"DMS 114352 Rev. 6" (Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis,62(2012),191- 195 AB Sciex Application Note (2014), 09270214-01 modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-DAD Metodu |
NMKL 124 |
Kahve, Kahve Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler ve Enerji İçecekleri |
Kafein Tayini HPLC-DAD Metodu |
BVL L 46.00-3 |
Su Ürünleri |
Histamin Tayini LC-MS/MS Metodu |
İşletme İçi Metot -“DMS 112932 Rev. 5” (NMKL 99'dan modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini HPLC–DAD Metodu |
BVL L00.00-28 |
Bal, Pekmez |
Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz ve Maltoz) Analizi HPLC-RID Metodu |
TS 13359 |
Meyve ve Sebze Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler |
Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz ve Maltoz) Analizi HPLC-RID Metodu |
EN 12630 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ Asitleri Metil Esterlerinin (Palmitik Asit, Oleik Asit, Stearik Asit, Linoleik Asit) Tayini GC-FID Metodu |
AOAC 963.22 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Metil Esterleri, Doymuş Yağ Asitleri Toplamı, Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Tekli Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Çoklu Doymamış Yağ AsitleriToplamı, Trans Yağ Asitleri Toplamı) (Bütirik Asit (C4:0), Kaproik Asit(C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undekanoik Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0),Tridekanoik Asit (C13:0),Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadekanoik Asit (C15:0), cis-10- Pentadekenoik Asit (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit(C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), cis-10- heptadekenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), trans-6, Elaidik Asit (C18:1n9t), trans-11, Oleik Asit (C18:1),Linolelaidik Asit (C18:2n6t), C18:2(9c-12t),C18:2(9t-12c), Linoleik Asit (C18:2),C18:3(9t-12t-15t), Araşidik Asit (C20:0), Gama-Linolenik Asit(C18:3n6),C18:3(9t- 12t-15c),C18:3(9t-12c-15t),C18:3(9c-12t-15t),C18:3(9c-12c-15t),C18:3(9c-12t-15c),C18:3(9t- 12c-15c), cis-11-Eikosenoik Asit(C20:1), Linolenik Asit (C18:3), Heneikosanoik Asit (C21:0), Cis-11,14 -Eikosadienoik Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis8,11,14 -Eikosatrienoik Asit(C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9), Cis11,14,17-Eikosatrienoik Asit (C20:3n3), Araşidonik Asit (C20:4n6), Trikosanoik Asit (C23:0), cis-13,16-DokosadienoikAsit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), cis-5,8,11,14,17 -Eikosapentaenoik Asit (C20:5n3), Nervonik Asit (C24:1),cis-4,7,10,13,16,19-Dokosahekzaenoik Asit(C22:6n3))Tayini GC-FID Metodu |
AOAC 996.06 |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar |
Erusik Asit GC-FID Metodu |
AOAC 996.06 |
Gıda Gıda Takviyeleri Gıda Katkı Maddesi |
Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg), Arsenik (As), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Kalay (Sn), Aluminyum (Al) ve Sodyum (Na) Analizi ICP-MS Metodu |
NMKL 186 |
Alkolsüz İçecekler |
Etanol Analizi GC/FID Metodu |
AOAC 984.14 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemelerde Kullanılan Boyar Maddeler |
Antimon (Sb), Arsenik (As), Baryum (Ba), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Civa (Hg), Selenyum (Se) Miktar Tayini ICP-MS Metodu |
AP (89) 1 |
Gıda |
Antioksidan Tayini BHA (Butylated Hydroksi Anisol), BHT (Butylated Hydroksi Toluen) HPLC-DAD Metodu |
İşletme İçi Metot -“IWB 60886 Rev. 6” (AOAC 983.15 modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Propil Gallat-TBHQ Tayini HPLC-DAD Metodu |
İşletme İçi Metot -“IWB 60886 Rev. 6” (AOAC 983.15 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi LC-MS/MS Metodu (388 Adet - 2,4-D; 2,4-DB; 6-Benzyladenine; Abamectin (Avermectin B1a, Avermectin B1b izomerleri toplamı, Avermectin B1a cinsinden); Acephate; 2,4-Dimethylaniline; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor; Acibenzolar-S-Methyl; Aclonifen; Acrinathrin; Alachlor; Aldicarb; Aldicarb-Sulfoxid; Aldicarb-Sulfone; Aldoxycarb; Ametoctradin; Ametryn; Amidosulfuron; Aminocarb; Amitraz; Anilofos; Atrazin; Atrazine-2-Hydroxy; Azamethiophos; Azimsulfuron; Azinphosethyl; Azinphosmethyl; Azocyclotin; Azoxystrobin; Benalaxyl; Bendiocarb; Benfuracarb; Bensulfuronmethyl; Bensulide; Bentazone; Bifenazate; Bifenox; Bifenthrin; Bispyribac; Bitertanol; Boscalid; Bromacil; Bromoxynil; Bromuconazole; Buprimate; Buprofezin; Buturon; Butylate; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine; Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chlormequat; Chlorotoluron; Chloroxuron; Chlorpyrifos; Chlorsulfuron; Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafop; Clodinafoppropargyl; Clofentezine; Clothianidin; Cyanazine; Cyantraniliprole; Cyazofamid; Cyclanilide; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid; Cycloxydim; Cymoxanil; Cypermethrin; Cyproconazole; Cyprodinil; Cyromazine; Dazomet; Deltamethrin; Demeton-s-methyl; Demeton-S-MethylSulfone; Desmedipham; Diafenthiuron; Diazinon; Dichlofluanid; Dichlorvos; Dichlorprop; Diclofop; Diclofop-Methyl; Dicrotophos; Diethofencarb; Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; Dioxacarb; Dioxathion; Diphenamid; Dithianon; Diuron; DNOC; Dodine; Emamectin B1A1; EPN; Epoxiconazole; EPTC; Ethametsulfuron-methyl; Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethofumesate; Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole; Famoxadone; Fenamidone; Fenamiphos; Fenamiphos-Sulfone; Fenamiphos-Sulfoxide; Fenarimol; Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenbutatinoxide; Fenhexamid; Fenoxapropethyl; Fenoxaprop-P; Fenoxycarb; Fenpiclonil; Fenpropathrin; Fenpropimorph; Fenpyrazamine; Fenpyroximate; Fenthion; Fenthionsulfon; Fenthıon-Sulfoxide; Fentin; Fipronil; Fipronil-Sulfone; Flazasulfuron; Florasulam; Florpyrauxifen-benzyl; Fluazifop; Fluazifoppbutyl; Fluazinam; Flubendiamide; Flucarbazone; Flucythrinate; Fludioxonil; Flufenacet; Flufenoxuron; Fluometuron; Fluopicolide; Fluopyram; Flupyradifurone; Fluquinconazole; Flurochloridone; Fluroxypyr; Flurtamone; Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Fluxapyroxad; Fomesafen; Fonofos; Foramsulfuron; Forchlrofenuron; Formetanate; Fosthiazate; Furathiocarb; Halauxifen-methyl; Halosulfuronmethyl; Haloxyfop; Haloxyfop-2-ethoxyethyl; Haloxyfop-p; Haloxyfop-p-methyl; Heptenophos; Hexaconazole; Hexaflumuron; Hexythiazox; Imazalil; Imazamox; Imazapic; Imazapyr; Imazethapyr; Imazosulfuron; Imidacloprid; Indaziflam; Indolylbutyric acid; Indoxacarb; Iodosulfuron-Methyl-Sodium; Ioxynil; Iprovalicarb; Isofenphos; Isoproturon; Isopyrazam; Isoxaben; Isoxaflutole; Kresoxim-Methyl; Lenacil; Linuron; Lufenuron; Malaoxon; Malathion; Mandipropamid; MCPA; MCPB; Mecarbam; Mecoprop; Mepanipyrim; Mepanipyrim-hydroxypropyl; Mepiquat; Mesosulfuron-methyl; Mesotrione; Metaflumizone; Metalaxyl; Metamitron; Metconazole; Methabenzthiazuron; Methacrifos; Methamidophos; Methidathion; Methiocarb; Methiocarb-Sulfoxıde; Methomyl; Methoxyfenozide; Metolachlor; Metosulam; Metrafenone; Metribuzin; Metsulfuron-methyl; Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron; Myclobutanil; Napropamide; Nicosulfuron; Norflurazon; Novaluron; Nuarimol; Ofurace; Omethoate; Orthosulfamuron; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Oxydemeton-Methyl; Paclobutrazol; Paraoxon-Methyl; Parathion; Penconazole; Pencycuron; Pendimethalin; Penflufen; Penoxsulam; Penthiopyrad; Permethrin; Phenmedipham; Phenthoate; Phorate; Phorate-Sulfone; Phorate-Sulfoxide; Phosalone; Phosmet; Phosphamidon; Picolinafen; Picoxystrobin; Pinoxaden; Pirimicarb; Pirimiphos-Methyl; Primiphos-Ethyl; Primisulfuron-Methyl; Prochloraz; Profenofos; Profoxydim; Promecarb; Prometryn; Propamocarb; Propanil; Propaquizafop; Propargite; Propazine; Propetamphos; Propiconazole; Propoxur; Propoxycarbazone; Propyzamide; Proquinazid; Prosulfocarb; Prosulfuron; Prothioconazole; Prothiophos; Pyroxsulam; Pymetrozine; Pyraclostrobin; PyraflufenEthyl; Pyrazophos; PyrethrinI; Pyridabe Pyrimethanil; Pyriofenone; Pyroxasulfone; Quinclorac; Quinoxyfen; Quinalphos; Quinmerac; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Rimsulfuron; Sedaxane; Sethoxydim; Silthiofam; Simazine; Sodium 5-nitroguaiacolate; Spinetoram; Spinosad; Spirodiclofen; Spiromesifen; Spirotetramat; Spiroxamine; Sulfosulfuron; Sulfoxaflor; Tau-Fluvalinate; Tebuconazole; Tebufenozide; Tebufenpyrad; Teflubenzuron; Tembotrione; TEPP; Tepraloxydim; Terbufos; Terbuthylazine; Terbutryn; Tetrachlorvinphos; Tetraconazole; Tetramethrin; Thiacloprid; Thiabendazol; Thiazopyr; Thiencarbazone-methyl; Thifensulfuronmethyl; Thiobencarb; Thiodicarb; Thiomethoxam; Thiometon; Thiophanate-Methyl; Tolclofos-Methyl; Tolfenpyrad; Tolyfluanid; Tralkoxydim; Triadimenol; Triadimefon; TriAllate; Triasulfuron; Triazophos; Tribenuro nmethyl; Trichlorfon; Triclopyr; Tridemorph; Trifloxystrobin; Trifloxysulfuronsodium; Triflumizole; Triflumuron; Triforine; Trinexapac-Ethyl; Triticonazole; Valifenalate; Zoxamide |
İşletme İçi Metot -“DMS 100894 Rev. 24” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi GC-MS/MS Metodu (89 Adet- 2,4′-DDD; 2,4′-DDE; 2,4-DDT; 4,4′-DDD; 4,4′ -DDE; 4,4′-DDT; Aldrin; 2-Phenylphenol; Alpha-Endosulfan; Alpha-HCH; Benfluralin; Beta-Endosulfan; Beta-Cyfluthrin; Beta-HCH;Biphenyl; Bixafen; Bromophos-Ethyl; Bromophos-Methyl; Bromopropylate; Butralin; Chlorfenapyr; Captan; Chinomethionat; Chlorbufam; Chlordane-Cis; Chlordane-Trans; Chlordecone; Chlorfenprop-methyl; Chlorfenson; Chlorpropham; Chlorpyrifos-methyl; Chlorthaldimethyl; Chlorobenzilate; Chlorothanonil; Chlozolinate; Clomazone; Cyfluthrin; Cyhalofop-butyl; Alpha-Cypermethrin; Delta HCH; Dicloran; Dicofol; Dieldrin; Diflufenican; Dimethachlor; Dimethipin; Dinobuton; Diphenylamine; Disulfoton; Endosulfan sulfate; Endrin; Ethalfluralin; Ethofumesate-2-keto; Ethofumesate; Ethoxquin; Etridiazole; Fenitrothion; Fensulfothion; Fenvalerate; Flonicamid; Fluoxastrobin; Folpet; Formothion; Heptachlor endoepoxide; Heptachlor exoepoxide; Heptachlor; Hexachlorobenzene; Ipconazole; Iprodione; Isocarbophos; Lambda Cyhalothrin; Lindane(gamma HCH); Mephosfolan; Metazachlor; Methoprene; Methoxychlor; Mirex; Nitrofen; Oxyfluorfen; Parathion-methyl; Procymidone; Pyrimidifen; Quintozene (PCNB); Tecnazene; Tefluthrin; Tetradifon;Tetrasul; Trifluralin; Vinclozolin) |
İşletme İçi Metot -“DMS 100894 Rev. 24” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler) |
Dithiocarbamat Grubu Pestisitlerin Analizi HPLC-DAD Metodu (Toplam CS2 cinsinden ifade edilen Ferbam; Maneb; Mancozeb; Metiram; Propineb; Thiram; Zineb; Ziram; vd.) |
İşletme İçi Metot - “DMS 104651 Rev. 3” (CRL- SRM Version 2 Analysis of Dithiocarbamate Residues in of Plant origininvoling clevage into Carbon Disulfide, Partitioning into İsooctane and Determinative Analysis by GC-ECD CRL,2009 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Et ve Su Ürünleri) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi LC-MS/MS Metodu (293 Adet - 2,4-DB; Amidosulfuron; Acephate; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor;Acibenzolar-S-Methyl; Aclonifen; Acrinathrin; Alachlor; Aldicarb; Aldicarb- Sulfone; Aldicarb-Sulfoxid; Ametoctradin;Ametryn; Aminocarb; Anilofos; Atrazin; Atrazine-2-Hydroxy; Azaconazole; Azamethiophos; Azimsulfuron; Azinphos-Ethyl; Azinphos-Methyl;Azocyclotin; Azoxystrobin; Benalaxyl; Bendiocarb; Benfuracarb; Bensulfuronmethyl; Bensulide; Bifenazate; Bifenthrin; Bitertanol; Boscalid; Bromacil; Bromuconazole; Buprimate; Buprofezin; Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine; Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chloroxuron; Chlorpyrifos; Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafoppropargyl; Clofentezine; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid; Cycloxydim; Cypermethrin; Cyproconazole; Cyprodinil; Desmedipham; Diafenthiuron; Diazinon;Dichlofluanid; Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb; Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb; Diphenamid; Diuron; Dodine; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; EPN; Epoxiconazole; EPTC; Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole;Famoxadone; Fenamidone; Fenamiphos; Fenamiphos-Sulfoxide; Fenarimol; Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenbutatinoxide; Fenhexamid; Fenoxapropethyl; Fenoxycarb; Fenpiclonil; Fenpropathrin; Fenpropimorph; Fenpyroximate; Fenthion;Fenthionsulfon; Fentin; Flazasulfuron; Florasulam; Fluazifop-p-butyl; Flucarbazone; Flucythrinate; Flufenacet; Flufenoxuron; Fluometuron; Fluopicolide; Fluopyram; Fluquinconazole; Flurtamone;Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Foramsulfuron; Formetanate; Fosthiazate; Furathiocarb; Fluazifop; Fluazinam; Fludioxonil; Fomesafen; Fipronil; Halosulfuron-Methyl; Haloxyfop-2-ethoxyethyl; Haloxyfoppmethyl; Heptenophos; Hexaconazole; Hexythiazox;Imazalil; Imidacloprid; Indoxacarb; Iodosulfuron-MethylSodium; Iprovalicarb; Isofenphos; Isoproturon; Imazosulfuron; Isoxaflutole; Kresoxim-Methyl; Lenacil; Linuron; Lufenuron; Malaoxon; Malathion; Mandipropamid; Mecarbam; Mepanipyrim; Mepiquat; Metalaxyl; Metamitron; Methacrifos; Methamidophos; Methidathion; Methiocarb; Methomyl; Methoxyfenozide; Metolachlor; Metosulam; Metrafenone; Metribuzin;Metsulfuron-Methyl; Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron; Myclobutanil; MCPB; Novaluron; Napropamide; Norflurazon; Nuarimol; Ofurace; Omethoate; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; OxydemetonMethyl; Parathion; Penconazole; Pencycuron; Pendimethalin; Penoxsulam; Permethrin; Phenmedipham; Phenthoate; Phorate; PhorateSulfone; Phosalone; Phosmet; Phosphamidon; Picolinafen; Picoxystrobin; Pinoxaden; Pirimicarb; Pirimiphos-Methyl; Primiphos-Ethyl;Primisulfuron-Methyl; Prochloraz; Profenofos; Profoxydim; Promecarb; Prometryn; Propanil; Propaquizafop; Propargite; Propazine; Propetamphos; Propiconazole; Propoxur; Proquinazid; Prosulfocarb; Prosulfuron;Prothioconazole; Prothiophos;Pyroxsulam; Pymetrozine; Pyraclostrobin;Pyraflufen-Ethyl; Pyrazophos; Pyrethrin; Pyridaben; Pyridaly; Pyridaphenthion; Pyridate;Pyrimethanil; Pyriproxyfen; Quinoxyfen; Quinalphos; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Rimsulfuron; Sethoxydim; Silthiofam; Simazine; Spirodiclofen; Spiromesifen; Spiroxamine; TauFluvalinate; Tebuconazole; Tebufenozide; Tebufenpyrad; TEPP; Tepraloxydim; Terbuthylazine; Terbutryn; Tetraconazole; Thiabendazol; Thiacloprid; Thiazopyr; Thifensulfuronmethyl; Thiobencarb;Thiodicarb; Thiomethoxam; Thiophanate-Methyl; Tolfenpyrad; Tolyfluanid; Tralkoxydim; Triadimefon; Triadimenol; TriAllate; Triasulfuron; Triazophos; Tribenuronmethyl; Trichlorfon; Tridemorph; Trifloxystrobin; Trifloxysulfuronsodium; Triflumizole; Triforine; Trinexapac-Ethyl; Teflubenzuron; Triflumuron; Zoxamide) |
"İşletme İçi Metot - “DMS 100894 Rev. 24” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük Su ve Yağ İçerikli Ürünler) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi LC-MS/MS Metodu (332 Adet - 2,4-DB; 2,4-Dimethylaniline; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor; Aclonifen; Alachlor; Aldicarb; Aldicarbsulfone; Aldicarbsulfoxid; Ametoctradin; Ametryn; Aminocarb; Amitraz; Anilofos;Atrazin; Azamethiophos; Azimsulfuron; Azinphos-Ethyl; Azinphos-Methyl; Azocyclotin; Azoxystrobin; Amidosulfuron; Butylate; Bentazone; Bromoxynil; Benalaxyl; Bendiocarb; Benfuracarb; Bensulfuron-Methyl; Bensulide; Bifenazate; Bifenthrin; Bitertanol; Boscalid; Bromacil; Bromuconazole; Buprimate; Buprofezin; Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine; Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chloroxuron; Chlorpyrifos; Chlorsulfuron; Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafop Propargyl; Clothianidin; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid; Cycloxydim; Cymoxanil; Cypermethrin; Cyproconazole; Cyprodinil; Cyclanilide; Dazomet; Deltamethrin;Demeton-S-Methyl-Sulfone; Diclofop-Methyl; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; Dithianon; DNOC; Desmedipham; Diafenthiuron; Diazinon; Dichlofluanid; Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb; Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb; Diphenamid; Diuron; Dodine; Emamectin B1A1; EPN; Epoxiconazole; EPTC; Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole; Fenamiphos Sulfone; Fenthion Sulfoxide; Fipronil Sulfone; Fluazifop; Fluazinam; Flubendiamide; Fludioxonil; Flurochloridone; Fluroxypyr; Fomesafen; Famoxadone; Fenamidone; Fenamiphos; Fenamiphos Sulfoxide; Fenarimol; Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenbutatinoxide; Fenhexamid; Fenoxapropethyl; Fenoxycarb; Fenpiclonil; Fenpropathrin; Fenpropimorph; Fenpyroximate; Fenthion; Fenthionsulfon; Flazasulfuron; Florasulam; Fluazifoppbutyl; Flucarbazone; Flucythrinate; Flufenacet; Flufenoxuron; Fluometuron; Fluopicolide; Fluopyram; Fluquinconazole; Flurtamone; Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Fonofos; Foramsulfuron; Forchlrofenuron; Fosthiazate; Furathiocarb; Fipronil; Halosulfuron Methyl; Haloxyfop-2-ethoxyethyl; Haloxyfop-P; Haloxyfop-P-Methyl; Heptenophos; Hexaconazole; Hexaflumuron; Hexythiazox; Imazalil; Imazapyr; Imazamox; Imazethapyr; Imidacloprid; Indoxacarb;Iodosulfuron Methyl Sodium; Iprovalicarb; Isofenphos; Isoproturon; Imazosulfuron; Ioxynil; Isoxaflutole; Kresoxim Methyl; Lenacil; Linuron; Lufenuron; Malaoxon; Malathion; Mandipropamid; Mecarbam; Mepanipyrim; Mepiquat; Mesotrione; Metalaxyl; Metamitron; Methacrifos; Methidathion; Methiocarb; Methıocarb Sulfoxıde; Methomyl; Methoxyfenozide; Metolachlor; Metosulam; Metrafenone; Metribuzin; Metsulfuron Methyl; Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron; Myclobutanil; MCPA; MCPB; Mecoprop; Novaluron; Napropamide; Nicosulfuron; Norflurazon; Nuarimol; Ofurace; Omethoate; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Oxydemeton Methyl; Paclobutrazol; Paraoxon Methyl; Parathion; Penconazole; Pencycuron; Pendimethalin; Penoxsulam; Permethrin; Phenmedipham; Phenthoate;Phorate; Phorate Sulfone; Phorate Sulfoxide; Phosalone; Phosmet; Phosphamidon; Picolinafen; Picoxystrobin; Pinoxaden; Pirimicarb; Pirimiphos-Methyl;Primiphos-Ethyl; Primisulfuron-Methyl; Prochloraz; Profenofos; Profoxydim; Promecarb; Prometryn; Propamocarb; Propanil; Propaquizafop; Propargite; Propazine; Propetamphos; Propiconazole; Propoxur; Propoxycarbazone; Propyzamide; Proquinazid; Prosulfocarb;Prosulfuron; Prothioconazole; Prothiophos; Pyroxsulam; Pymetrozine; Pyraclostrobin; PyraflufenEthyl; Pyrazophos; Pyrethrin; Pyridaben; Pyridaly; Pyridaphenthion; Pyridate;Pyrifenox; Pyrimethanil; Quinoxyfen; Quinalphos; Quinmerac; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Rimsulfuron; Sethoxydim; Silthiofam; Simazine; Spinosad; Spirodiclofen; Spiromesifen; Spiroxamine; Sulfosulfuron; Sulfoxaflor; Tau-Fluvalinate;Tebuconazole; Tebufenozide; Tebufenpyrad; TEPP; Tepraloxydim; Terbufos; Terbuthylazine; Terbutryn; Tetrachlorvinphos; Tetraconazole; Thiabendazol; Tetramethrin; Thiacloprid; Thiazopyr; Thifensulfuronmethyl; Thiobencarb; Thiodicarb; Thiomethoxam; Thiometon; Thiophanatemethyl; Tolfenpyrad; Tolyfluanid; Tralkoxydim; Triadimefon; Triadimenol; TriAllate; Triasulfuron; Triazophos; Trichlorfon; Tridemorph;Trifloxystrobin; Trifloxysulfuronsodium; Triflumizole; Triforine; Trinexapac-Ethyl; Teflubenzuron; Tolclofos-methyl;Triclopyr; Triflumuron; Zoxamide) |
"İşletme İçi Metot - “DMS 100894 Rev. 24” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Hayvansal Kaynaklı Gıdalardan Elde Edilen Yağlar -Tereyağı) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi LC-MS/MS Metodu (121 Adet - Acetamiprid; Acrinathrin; Aldicarbsulfone; Aldicarbsulfoxid; Aminocarb; Azaconazole; Azamethiophos; Azimsulfuron; Benalaxyl; Bendiocarb; Benoxacor; Bensulfuron methyl; Bensulide; Bifenox; Boscalid; Bromacil; Buprimate; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carboxine; Carfentrazone Ethyl; Chlorantraniliprole;Chlorfluazuron; Chloridazon; Clethodim; Clodinafoppropargyl; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cyflufenamid; Cyproconazole; Desmedipham; Dichlofluanid; Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Dioxacarb; Diphenamid; Diuron; EPN; Dinoseb; Dinoterb; Ethirimol; Ethoprophos; Fenamidone; Fenamiphos; Fenamiphos Sulfoxide; Flazasulfuron; Flufenacet; Flufenoxuron; Fluometuron; Fluopyram;Fluquinconazole; Flurtamone; Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Formetanate; Fosthiazate; Fluazinam; Fludioxonil; Fomesafen; Fipronil; Heptenophos; Imazalil; Imidacloprid; Indoxacarb; Iprovalicarb; Isoproturon; Isoxaflutole; Kresoxim Methyl; Lufenuron; Malaoxon; Mandipropamid; Mecarbam; Metamitron; Methomyl; Methoxyfenozide; Metosulam; Metribuzin; Mevinphos; Monocrotophos; Monolinuron; Norflurazon; Ofurace; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Oxydemeton Methyl; Penoxsulam; Phorate; PhorateSulfone; Phosphamidon; Pinoxaden; Prochloraz; Promecarb; Propanil; Propetamphos; Propoxur; Pyroxsulam; Pyrazophos; Rimsulfuron; Sulfosulfuron; Tebuconazole; TEPP; Tetraconazole; Thiodicarb; Thiomethoxam; Triasulfuron; Triazophos; Trifloxystrobin; Trinexapac Ethyl; Novaluron; Triflumuron) |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894 Rev. 24” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda (Süt ve Süt Ürünleri) |
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarlarının Belirlenmesi Analizi LC-MS/MS Metodu (171 Adet - 2,4-DB; Amidosulfuron; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor; Aclonifen; Acrinathrin; Aldicarb; Aldicarb Sulfone; Aldicarb Sulfoxid; Ametryn; Aminocarb; Anilofos; Atrazin; Azaconazole; Azimsulfuron; Azinphos Methyl; Azocyclotin; Bromoxynil; Bendiocarb; Bensulfuron Methyl; Bifenazate; Bitertanol; Boscalid; Bromacil; Bromuconazole; Buprofezin; Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carboxine; CarfentrazoneEthyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chloroxuron; Cinidon Ethyl; Clodinafoppropargyl; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen; Cycloxydim; Cyproconazole; Desmedipham; Dichlofluanid; Dichlorvos; Diethofencarb; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb; Diphenamid; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; DNOC; Ethion; Ethirimol; Ethoprophos; Famoxadone; Fenamidone; Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenhexamid; Fenoxaprop Ethyl; Fenoxycarb; Fenpropathrin; Fenpyroximate (E); Flazasulfuron; Fluazifop-p-Butyl; Flucarbazone; Flucythrinate; Flufenacet; Flufenoxuron; Florasulam; Fluometuron; Fluquinconazole; Flurtamone; Flutolanil; Flutriafol; Formetanate; Fluazifop; Fluazinam; Fludioxonil; Fluroxypyr; Fomesafen;Haloxyfop-P; Hexaconazole; Hexythiazox; Imazalil; Imidacloprid; Iprovalicarb; Ioxynil; Isoxaflutole; Linuron; Malaoxon; Malathion; Mecarbam; Mesotrione; Metamitron; Methamidophos; Methidathion; Methomyl; Methoxyfenozide; Metosulam; Metribuzin; Metsulfuronmethyl; Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron; Myclobutanil; MCPA; MCPB; Novaluron; Napropamide; Nuarimol; Ofurace; Omethoate; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Parathion; Phorate; Phorate Sulfone; Phosmet; Phosphamidon; Picolinafen; Pinoxaden; Pirimicarb; Pirimiphos Methyl; Primiphos Ethyl; Primisulfuron Methyl; Prochloraz; Propargite; Propazine; Propoxycarbazone; Pymetrozine; Pyraclostrobin; Pyrethrin; Pyridaben; Pyriproxyfen; Quinalphos; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Tebufenozide; Tebufenpyrad; Tepp; Terbuthylazine; Tetraconazole; Thiabendazol; Thifensulfuronmethyl; Thiomethoxam; Tolfenpyrad; Triadimefon; Triasulfuron; Trichlorfon; Tridemorph; Trinexapacethyl;Teflubenzuron; Triclopyr; Triflumuron) |
İşletme İçi Metot - “DMS 100894 Rev. 24” (EN 15662 modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Sentetik Boyar Madde (E 102 - Tartrazin, E 104 - Kinolin Sarısı, E 110 - Sunset Yellow FCF, E 120 - Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E 122 - Azorubin, Karmosin , E123 - Amaranth, E 124 - Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E 127 - Erythrosin B, E 129 - Allura Red AC, E 131 - Patent Blue V, E 132 - Indigotin (Indigo Karmin), E 133 - Brilliant Blue FCF, E 142 - Green S, E 151 - Brillant Black BN ) Miktar Tayini HPLC-DAD Metodu |
NMKL 130 |
Gıda Takviyeleri |
Sentetik Boyar Madde (E102-Tartrazin, E104-Kinolin Sarısı, E110-Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S, E120-Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E122- Azorubin, Karmosin, E124-Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E129-Allura Red AC, E131-Patent Blue V, E132-Indigotin (Indigo Karmin), E133-Brilliant Blue FCF, E142-Green S) Miktarı Tayini HPLC- DAD Metodu |
NMKL 130 |
Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Ekstrakte edilen Yağlar |
Sterol ve Eritrodiol+Uvaol (Triterpenik dialkoller) Bileşiminin ve Miktarının Tayini [Cholesterol; Cholestanol, Brassicasterol, Ergosterol, 24-Metilen Cholesterol, Campesterol, Campestanol, Stigmasterol, Delta 7- Campesterol, Delta 5-23 Stigmastadienol, Clerosterol, ß -Sitosterol, Sitostanol, Delta 5-Avenasterol, Delta 5-24-Stigmastadienol, Delta 7-Stigmastenol, Delta 7-Avenasterol, Erythrodiol ve Uvaol Toplamı, Betulin, Toplam Beta-sitosterol, Toplam Sterol] GC-FID Metodu |
ISO 12228-1 |
Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar, Süt ve Süt Ürünleri |
Bitkisel Yağ Aranması GC-FID Metodu |
ISO 12228-1 ISO 12228-2 TS 7501 TS 7503 ISO 14156 |
Süt ve Süt Ürünleri (Olgunlaştırılmış Peynirler Hariç) |
Yabancı (Süt Yağı Harici) Yağ Aranması GC-FID Metodu |
ISO 17678 |
Alkolsüz İçecekler |
Karbondioksit (CO2) Tayini Titrimetrik Metot |
TS 2259 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Asit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 3d-63 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
İyot Sayısı Tayini |
AOCS Cd 1b-87 |
Katı ve Sıvı Yağlar |
Kırılma İndisi Tayini |
ISO 6320 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Peroksit Sayısı Tayini |
AOCS Cd 8b-90 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Sabunlaşma Sayısı Tayini |
AOCS Cd 3-25 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Serbest Yağ Asitleri Tayini |
AOCS Ca 5a-40 |
Zeytinyağı |
UV' de Özgül Absorbans Tayini |
TS 341 |
Tereyağ ve Ekstrakte Edilebilen Süt Bazlı Yağlar |
Reichert Meissle Sayısı Tayini |
AOCS Cd 5-40 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
ISO 930 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Kül Tayini |
ISO 928 |
Baharat ve Çeşni Veren Maddeler |
Rutubet Tayini - Kuru Madde Tayini Toluen Metodu |
AOAC 986.21 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç) |
Rutubet Tayini - Kuru Madde Tayini |
ISO 712-1 |
Buğday Unu |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 943.02 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
ICC 105/2 |
Yem ve Yem Hammaddeleri |
Ham Protein Tayini Yakma Metodu (Dumas Prensibi) |
EN ISO 16634-1 |
Tahıllar, Baklagiller ve Yan Ürünleri (Nişasta ve ürünleri, tohumlar hariç) |
Kül Tayini |
ISO 2171 |
Et ve Et Ürünleri |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
ISO 937 |
Et ve Et Ürünleri |
Hidroksiprolin Tayini Spektrofotometrik Metot |
NMKL 127 |
Et ve Et Ürünleri |
Kül Tayini |
ISO 936 |
Et ve Et Ürünleri |
Rutubet Tayini - Kuru Madde Tayini |
ISO 1442 |
Et ve Et Ürünleri |
Klorür Tayini Potansiyometrik Metod |
ISO 1841-2 |
Et ve Et Ürünleri |
Yağ Tayini Asit - Hidroliz Yöntemi |
TS 1744 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Rutubet ve Kuru Madde Tayini |
TS 1018 |
Süt Ürünleri ve Süt Esaslı Gıda |
Yağ Tayini Weilbull-Berntrop Gravimetrik Metot |
ISO 8262-3 |
Süt ve Süt Ürünleri |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
APHA 15.132 |
Süt |
Asitlik Tayini |
TS 1018 |
Peynirler |
Asitlik Tayini |
TS 591 |
Peynir ve İşlem Görmüş Peynir Ürünleri |
Klorür Miktarı Tayini Potansiyometrik Metot |
ISO 5943 |
Asitli Gıda |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 981.12 |
Meyve Ürünleri |
Asitlik Tayini |
AOAC 942.15 |
Viskoz Gıda (Şeker, Beyaz Şeker, Pudra Şekeri vb.) |
Kuru Madde İçeriği Tayini Kırılma İndisi Yöntemi |
ISO 1743 |
Şekerler ve Şuruplar |
Sülfatlandırılmış Kül Tayini |
AOAC 900.02 |
Şeker |
Çözelti Rengi |
ICUMSA GS2 / 3-10 |
Beyaz Şeker |
Suda Çözünmeyen Madde (Sediment) |
ICUMSA GS2 / 3 / 9-19 |
Beyaz Şeker |
Bulanıklık Tayini |
ICUMSA GS2 / 3-18 |
Kakao Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
AOAC 970.21 |
Gıda |
Toplam Kükürtdioksit (SO2) Tayini Titrimetrik Metot |
AOAC 962.16 |
Gıda |
Ham Selüloz İçeriğinin Tayini |
ISO 5498 |
Gıda (Vakumlu Etüv ve Toluen Damıtma Numuneleri Hariç) |
Rutubet ve Kuru Madde Tayini |
İşletme İçi Metot -“DMS 122260 Rev. 3” (LECO TGA 701 Cihazı Aplikasyon Notlarından modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Kül Tayini |
İşletme İçi Metot -“DMS 122259 Rev. 3” (LECO TGA 701 CihazıAplikasyon Notlarından modifiye edilmiştir) |
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Miktar Tayini ELISA Metodu Ön işlem: Protein Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - “ DMS 102671 Rev. 5“ (ELISA RIDASCREEN Gliadin prosedüründen modifiye edilmiştir) |
Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Miktar Tayini ELISA Metodu Ön işlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Romer AgraQuant Gluten G12) |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Süt Proteini-Kazein Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (ELİSA Romer AgraQuant Milk) |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Yumurta Proteini-Ovalbumin ve Ovomucoid Aranması) ELISA Metodu Ön İşlem: Protein Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (ELİSA Romer AgraQuant Plus Egg) |
İşlem Görmüş Gıdalar, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Meyve ve Sebzeler |
Toplam Diyet Lifi Tayini |
AOAC 991.43 |
Sıvı Paketli Gıdalarda (Su, Meyve Suyu, Salamura, Yağ veya Şurup v.b) |
Net Ağırlık ve Süzme Ağırlığı Tayini |
NMKL 55 |
Gıda |
Enerji Değerleri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi |
FAO Food and Nutrition Paper 77-Food Energy- Methods of Analysis and Conversion Factors |
Gıda |
Karbonhidrat Hesaplaması |
FAO Food and Nutrition Paper 77-Food Energy- Methods of Analysisand Conversion Factors |
Gıda |
Toplam Şeker Tayini |
İşletme İçi Metot -"DMS 65651 Rev. 3" (LUFF Metodundan modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Yağ Tayini Asit - Hidroliz Yöntemi |
İşletme İçi Metot - " DMS 121885 Rev. 5" (AOCS Am 5.04 (ANKOM)'den modifiye edilmiştir) |
Gıda |
Ham Protein Tayini Yakma Metodu (Dumas Prensibi) |
İşletme İçi Metot - "DMS 122261 Rev. 3" (ISO 16634- 1, ISO 16634-2, ISO 14891'den modifiye edilmiştir) |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Yapı Tayini FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu |
Polymer Data Handbook |
Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler |
Yapı Tayini FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu |
Polymer Data Handbook |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 1 -Tam Daldırma |
TS EN 1186-3 Metot 1 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot 5 -Doldurma Metodu |
TS EN 1186-3 Metot 5 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Bitkisel Yağlar Toplam Migrasyon Analizi Metot 1 - Tam Daldırma GC-FID Metodu |
TS EN 1186-2 Metot 1 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Toplam Migrasyon Analizi Yağlı Gıdalar-Yüksek Sıcaklık Yerine Geçme Deney Yöntemi Modifiye Polifenilen oksit (MPPO) |
EN 1186-13 Metot B |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon - Aluminyum (Al), Baryum (Ba), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Demir (Fe), Kobalt (Co), Lityum (Li), Mangan (Mn), Nikel (Ni), Sodyum(Na), Magnezyum(Mg), Potasyum(K), Kalsiyum(Ca), Kurşun(Pb), Kadmiyum(Cd), Civa(Hg), Arsenik(As), Antimon(Sn), Krom(Cr), Lantan(La), Terbiyum(Tb), Evropiyum(Eu), Gadolinyum(Gd) Salımı Tayini |
TS EN 13130-1 ISO 17294-1 ISO 17294-2 |
Gıda Katkı Maddeleri |
Sülfatlandırılmış Kül Tayini |
Food Chemical Codex 7 |
Gıda |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
ISO 4833-1 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı EMS Tekniği |
ISO 4831 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 7251 |
Gıda (Süt, Süt Ürünleri Hariç) |
Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 16649-3 |
Gıda |
Clostridium perfringens Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15213-2 |
Gıda |
Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 7932 |
Gıda |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21527-1 ISO 21527-2 |
Gıda |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
ISO 6888-1 |
Gıda |
Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 16649-2 |
Gıda |
Salmonella spp. Aranması |
RAPID' Salmonella Method(BRD 07/11-12/05),ISO 6579-1 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 4832 |
Gıda |
Listeria spp. Listeria monocytogenes Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda |
Escherichia coli O157 Aranması |
ISO 16654 |
Gıda |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı EMS Sayım Tekniği |
ISO 21528-1 |
Gıda |
Sülfit İndirgeyen Clostridium spp. Sayımı |
ISO 15213-1 |
Gıda |
Campylobacter spp. Aranması |
ISO 10272-1 |
Ekmek, Un |
Rope Spor Sayımı |
TS 5000 |
Gıda |
Laktik Asit Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15214 |
Gıda |
Vibrio cholerae ve Vibrio parahaemolyticus Aranması |
ISO 21872-1 |
Gıda |
Stafilokokal Enterotoksin Aranması |
AOAC 2007.06 bioMérieux VIDAS SET2 30705 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AOAC 2004.02 bioMérieux VIDAS Listeria monocytogenes II (LMO2) |
Gıda Yem |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 |
Gıda Yem |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 6579-1 AOAC 2003.09, Dupont BAX System |
Gıda |
Cronobacter spp. Aranması |
ISO 22964 |
Et ve Et Ürünleri |
Pseudomonas spp. Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 13720 |
Gıda |
Enterokok Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
NMKL 68 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 18593 - ISO 6579-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
ISO 18593 - AFNOR BRD 07/11-12-05 RAPID' Salmonella Agar-V10 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
ISO 18593, ISO 4833-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobactericea Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 18593, ISO 21528-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 18593, ISO 21527-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 18593, ISO 16649-2 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği |
ISO 18593, ISO 6888-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 18593, ISO 4832 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
ISO 18593, ISO 11290-1 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Listeria spp. Aranması |
ISO 18593, ISO 11290-1 |
Gıda Yem |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV, bar) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Gıda |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (35S/NOS : QL-ELE-00-012), ISO 21569- B:9, ISO 24276 EURL Metot (BAR : QLELE-00-014), ISO 21569- B:8,ISO 24276 EURL Metot (FMV: QL-ELE-00- 010), ISO 21569- B:7, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda |
GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Eurofins GeneScan GMO Screen RT 35S/NOS/FMV Test Kit Manuel), ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Soya Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX- GM-002), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Pamuk Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT- TAX- GH-019), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAXZM-002), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
Bitki Spesifik Kanola Geni Taraması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT- TAXBN-003) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
MON87708 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVE- GM-012) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE- GM-002) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
MON87701 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE- GM-010) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
CV127 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE- GM-011) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE- GM-008) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE- GH-001A) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda Yem |
MON94100 Kanola Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVEBN-014), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda |
Tür Tespiti (Domuz ) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot -"DMS 102750 Rev. 6" (Food Control (23) – 2012 yayından modifiye edilmiştir ) Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu) |
Gıda Yem |
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Methot (QT-EVE- GH-001B) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda |
Tür Tespiti (Tavuk ) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "DMS 102753 Rev. 6" (Food Control (23) – 2012 yayından modifiye edilmiştir) Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu) |
Gıda Yem |
GHB614 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE- GH-006) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571 Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü),ISO 21571 ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu), Kit Metodu (DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen) DNA İzolasyon Metodu), ISO 21571 |
Gıda |
Tür Tespiti (Sığır) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "DMS 102759 Rev. 6" (Food Control (23) – 2012 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
GHB811 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVE- GH-013) ISO 21569, ISO 24276 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda |
Tür Tespiti (At ) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "DMS 102762 Rev. 6" (Meat Science (70) – 2005 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda |
Tür Tespiti (Eşek ) Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "DMS 102766 Rev. 6" (Meat Science (70) – 2005 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVEZM-004), ISO 21569, ISO 24276 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda |
Tür Tespiti (Hindi) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "DMS 102767 Rev. 6" (Food Control (23) – 2012 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
DAS 44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVE- GM-015), ISO 21569, ISO 24276 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda |
Tür Tespiti (Manda) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "IWB 311817 Rev. 6" (J. Dairy Sci. (2017) 100:106-112 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
DAS 68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Hayvansal Ürünler İçeren Gıdalar |
Tür Tespiti (Balık) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "DMS 117732 Rev. 4" (Food Chemistry 2011 Vol.126 1436-1442 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
DAS 81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVE- GM-014), ISO 21569, ISO 24276 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
MON 87751-7 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVE- GM-016) ISO 21569, ISO 24276 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Koyun DNA'sı Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metot (Bosphore® Species Identification Kit Sheep V1) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
DP-073496-4 Kanola Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QTEVEBN-009) ISO 21569, ISO 24276 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Süt ve Süt Ürünleri |
Tür Tespiti (Koyun DNA'sı Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metot (Bosphore® Species Identification Kit Sheep V2) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Et ve Et Ürünleri |
Tür Tespiti (Keçi DNA'sı Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
|
Süt ve Süt Ürünleri |
Tür Tespiti (Keçi DNA'sı Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metot (Bosphore® Species Identification Kit Goat V2) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Yem (Karma, Pelet Büyükbaş, Kanatlı Yemi, Balık ve Kaplumbağa) |
Aflatoksin B1 Tayini HPLC-FLD Metodu |
ISO 17375 |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Ceviz Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Yem ve Yem Katkı Maddeleri |
Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg), Arsenik (As), Sodyum (Na), Fosfor (P) ve Kalsiyum (Ca),Magnezyum (Mg), Potasyum (K), Demir (Fe), Çinko (Zn), Bakır (Cu), Mangan (Mn), Kobalt (Co), Molibden (Mo) Tayini ICP-MS Metodu |
EN 17053 |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Badem Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
İşletme İçi Metot - "IWB 150316 Rev. 6" (Eur Food Res Technol (2010) 230:367–374 yayından modifiye edilmiştir) ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Yem |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-DAD Metodu |
EN 15791 |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Fındık Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
' PD CEN/TS 15634-3 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Yem |
Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu |
EN 15792 |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Antep Fıstığı Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Yem ve Yem Hammaddeleri |
Metabolik Enerji Hesaplanması |
EC 152/2009 Annex-VII TS 9610 |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Yer Fıstığı Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
PD CEN/TS 15634-4 ISO 21571 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)), ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Hayvan Yemi |
Ham Katı Sıvı Yağ Tayini |
EC 152/2009 Annex III-H |
Gıda |
Alerjen Tespiti (Susam Geni Aranması) Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Hayvan Yemi |
Ham KüI Tayini |
EC 152/2009 Annex-III-M |
Hayvan Yemi |
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
EC 152/2009-Annex III C |
Hayvan Yemi |
Ham Selüloz Tayini |
ISO 6865 |
Hayvan Yemi |
Asitte Çözünmeyen Kül Tayini |
EC 152/2009 Annex-III-N |
Hayvan Yemi |
Rutubet ve Kuru Madde Tayini |
EC 152/2009 Annex-III-A |
Hayvan Yemi |
Nişasta Tayini Polarimetrik Metot |
EC 152/2009 Annex-III-L |
Hayvan Yemi |
Toplam Şeker Tayini Luff - Schoorl Metodu |
EC 152/2009 Annex III-J |
Hayvan Yemi |
Üre Tayini Spektrofotometrik Metod |
EC 152/2009 Annex-III-D |
Hayvan Yemi |
Suda Çözünebilir Klorür Tayini Potansiyometrik Metot |
EC 152/2009 Annex-III-Q |
Hayvan Yemi |
Üreaz Aktivitesinin Tayini |
TS ISO 5506 |
Sert Kabuklu Meyveler ve Ürünleri, Yağlı Tohumlar ve Ürünleri, Kurutulmuş Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri,Tahıllar ve Tahıl Ürünleri ve Baklagiller, Baharat, Çaylar, Pirinç |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC 999.07 |
Bal |
Prolin Tayini Spektrofotometrik Metod |
AOAC 979.20 |
Bal |
Serbest Asitlik Tayini |
TS 13360 |
Bal |
Diastaz Sayısı Tayini Spektrofotometrik Metot |
IHC 6.2 Determination of diastase activity with Phadebas |
Bal |
HMF Tayini Spektrofotometrik Metot |
IHC 5.3 Determination of hydroxymethylfurfural after Winkler |
Hayvan Yemleri-Yem Malzemeleri ve Karma Yemler (Kedi ve Köpek Mamaları dahil) |
Metabolik Enerji Hesaplanması |
|
Gıda Yem |
DP915635 Mısır Tip Belirleme Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVEZM-031), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpin DNA İzolasyon Kit Prosedürü, SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü, DNeasy Mericon Food Kit (Qiagen)) ISO 21571, ISO 21571 CTAB DNA İzolasyon Metodu |
Gıda Yem |
DP232111 Mısır Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Gıda Yem |
MON 87419 Mısır Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
|
Hazır Kek, Lokum, Sert Şeker, Helva |
Rutubet Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
|
Kurutulmuş Meyve |
Rutubet Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
|
Meyve Sebze Ürünleri |
Rutubet Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
|
Glikoz Şurubu, Biber Salçası |
Rutubet Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
|
Çözülebilir Kahve |
Rutubet Tayini (Vakumlu Etüv Metodu) |
|
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Spesifik Migrasyon (Sodyum, Magnezyum, Potasyum, Kalsiyum, Kurşun, Kadmiyum, Civa, Arsenik, Antimon, Krom, Lantan, Terbiyum, Evropiyum, Gadolinyum) ICP-MS Metodu |
|
Kullanım Suları |
Escherichia coli Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
|
Kullanım Suları |
Koliform Bakteri Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS EN ISO 9308-1 |
Kullanım Suyu |
Fekal Enterokokların Sayımı Membran Filtrasyon Metodu |
TS EN ISO 7899-2 |
Yoğurt, Tereyağ, Salça |
Natamisin Analizi HPLC-DAD Metodu |
|
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
|
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
Biorad Rapid Agar Aplikasyon Notu |