HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

Çevre Endüstriyel Analiz Sanayi ve Ticaret A.Ş

Adres : Merkez Mahallesi Tatlıpınar Sok. Mart Plaza No:13 Kat:2 Kağıthane/İSTANBUL

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2022-020

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

22.07.2022

Revizyon Tarihi

13.01.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

22.07.2027

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)

Karabiber

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini
HPLC-FLD
Metodu

İşletme İçi Metot -“ DMS 98129” (R-BIOPHARM, Ref. No:A9-P07.V6
modifiye edilmiştir)

Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları

Aflatoksin B₁ Tayini HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07
EN 15851

Süt, Süt Tozu ve Bebek Formülleri, Devam Formülleri

Aflatoksin M1 Tayini HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.08
EN ISO 14501

Tahıllar ve Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları

Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu

EN 15835

Tahıllar ve Ürünleri

Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.03
EN 14132

Çiğ Kahve, Kavrulmuş ve Suda Çözünebilen Kahve

Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu

AOAC 2000.09
EN 14132

Zerdeçal ve Kırmızı biber

Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot -“ DMS 77418” (R-Biopharm A4-P14.v4. modifiye edilmiştir)

Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları

Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-DAD Metodu

EN 15891

Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları

Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu

EN 15850

Meyve Suları Nektarları ve Püreleri

Patulin Tayini
HPLC-DAD Metodu

AOAC 2000.02

Katı Haldeki Elma Ürünleri
Meyve Bazlı Bebek ve
Çocuk Gıdaları

Patulin Tayini
HPLC-DAD
Metodu

EN 15890

Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Tahıl Bazlı Bebek ve Çocuk Gıdaları

Fumonisin (FB+FB) Tayini HPLC-FLD Metodu

EN 16187

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Çoklu Mikotoksin (Aflatoksin B, B, G, GOkratoksin A, Deoksinivalenol (DON), Zearalenon (ZON), Fumonisin B₁₊ B) Analizi
LC- MS/MS Metodu

İşletme İçi Metot - DMS 86803(Mass Spectrom.2006 Vol. 20 modifiye edilmiştir)

Bebek ve Küçük Çocuk Gıda, Bebek Formülleri ve Devam Formülleri

Seçilmiş BazıPolisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [4 adet-Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini
LC- MS/MS Metodu

İşletme İçi Metot - " DMS 86798" (J.Agric. Food Chem 2010, 58, 12101-
12104 modifiye edilmiştir)

Bitkisel Yağlar

Seçilmiş BazıPolisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [4 adet-Benzo(a)antrasen, Krisen, Benzo(b)floranten, Benzo(a)piren] Tayini
LC- MS/MS Metodu

İşletme İçi Metot - " DMS 120730"
(J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 12101-
12104 modifiye edilmiştir)

Süt ve Süt Ürünleri, Bebek Maması

Melamin Analizi
LC-MS/MS Metodu

ISO/TS 15495

Peynir

Natamisin Analizi HPLC-DAD Metodu

ISO 9233 -2

Gıda ve Gıda Takviyeleri

Sukraloz Tayini HPLC-RID Metodu

EN 16155

Alkolsüz İçecekler, Enerji ve Sporcu İçecekleri

Kinin Tayini
HPLC-DAD Metodu

TS 12625

Gıda

p-Hidroksibenzoik Asit Esterleri Tayini (PHB) (Etil
p-hidroksi
benzoik asit, Metil p-hidroksi benzoik asit, Propil p-hidroksi benzoik asit)
HPLC-DAD Metodu

NMKL 124

Alkolsüz içecekler , Meyve ve Sebze Suları, Nektar ve Konsantreler

Organik Asitlerin Tayini (Kuinik Asit, Malik Asit, Sitrik Asit, Askorbik Asit, Laktik Asit, Tartarik Asit, Asetik Asit, Suksinik Asit, Fumarik Asit, Okzalik Asit)
HPLC-DAD Metodu

AOAC 986.13

Jelatin ve Jelatin İçeren Yüksek Proses Uygulanmış Ürünler

Tür Tayini (Domuz, Sığır) LC-MS/MS Metodu

İşletme İçi Metot -"DMS 114352" (Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis,62(2012),191- 195 AB Sciex Application Note (2014),
09270214-01 modifiye edilmiştir)

Gıda

Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-DAD Metodu

NMKL 124

Kahve, Kahve Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler ve Enerji İçecekleri

Kafein Tayini
HPLC-DAD
Metodu

BVL L 46.00-3

Su Ürünleri

Histamin Tayini
LC- MS/MS Metodu

İşletme İçi Metot -“DMS 112932” (NMKL 99 ‘ dan modifiye edilmiştir)

Gıda

Asesülfam K, Aspartam ve Sakkarin Tayini HPLC-DAD Metodu

BVL L00.00-28

Bal, Pekmez

Gıdalarda Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz ve Maltoz) Analizi
HPLC-RID
Metodu

TS 13359

Meyve ve Sebze Ürünleri ve Alkolsüz İçecekler

Gıdalarda Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz ve Maltoz) Analizi
HPLC-RID
Metodu

EN 12630

Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

Yağ Asitleri Metil Esterlerinin
(Palmitik Asit, Oleik Asit, Stearik Asit, Linoleik Asit) Tayini
GC-FID Metodu

AOAC 963.22

Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
(
Metil Esterleri, Doymuş Yağ Asitleri Toplamı, Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Tekli Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Trans Yağ Asitleri Toplamı)
(
Bütirik Asit (C4:0), Kaproik Asit(C6:0), Kaprilik Asit (C8:0), Kaprik Asit (C10:0), Undekanoik Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0),Tridekanoik Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0), Miristoleik Asit (C14:1), Pentadekanoik Asit (C15:0), cis-10- Pentadekenoik Asit (C15:1), Palmitik Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1), Heptadekanoik Asit (C17:0), cis-10- heptadekenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), trans-6, Elaidik Asit (C18:1n9t), trans-11, Oleik Asit (C18:1), Linolelaidik
Asit (C18:2n6t),


C18:2(9c-12t),C18:2(9t-12c),
Linoleik Asit (C18:2),C18:3(9t-12t-15t), Araşidik Asit (C20:0),
Gama-
Linolenik Asit (C18:3n6),C18:3(9t-
12t-15c),C18:3(9t-12c-15t),C18:3(9c-12t-15t),C18:3(9c-12c-
15t),C18:3(9c-12t-15c),C18:3(9t- 12c-15c),
cis-11-Eikosenoik
Asit (C20:1), Linolenik Asit (C18:3), Heneikosanoik Asit (C21:0), Cis-11,14 -Eikosadienoik Asit (C20:2), Behenik Asit (C22:0), Cis8,11,14
-
Eikosatrienoik Asit (C20:3n6), Erusik Asit (C22:1n9),
Cis11,14,17-Eikosatrienoik
Asit (C20:3n3),

AOAC 996.06

Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

(DEVAMI)
Araşidonik Asit (C20:4n6), Trikosanoik Asit (C23:0), cis-13,16-Dokosadienoik Asit (C22:2), Lignoserik Asit (C24:0), cis-5,8,11,14,17 -Eikosapentaenoik Asit (C20:5n3), Nervonik Asit
(C24:1),cis-4,7,10,13,16,19-Dokosahekzaenoik Asit (C22:6n3))
Tayini
GC-FID
Metodu

AOAC 996.06

Hayvansal ve Bitkisel, Katı, Sıvı Yağlar ve Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar

Erusik Asit
GC-FID Metodu

AOAC 996.06

Et, Et Ürünleri ve Et Ürünü İçeren Bebek Maması

Nitrat ve Nitrit Analizi IC Metodu

EN 12014-4

Sebze ve Sebze Ürünleri ve Sebze Ürünleri İçeren Bebek Maması, Tahıl ve Tahıl Ürünleri İçeren Bebek Maması

Nitrat Analizi IC Metodu

EN 12014-2

Gıda

Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg), Arsenik (As), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Kalay (Sn), Aluminyum (Al) ve Sodyum (Na) Analizi
ICP-MS
Metodu

EN 15763
İşletme İçi Metot -“DMS 19236” (AOAC 999.10 modifiye edilmiştir)

Gıda ile Temas Eden Porselen, Seramik ve Cam Esaslı Eşyalar

Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Tayini ICP-MS Metodu

ISO 4531
ISO 6486-1
ISO 7086-1

Alkolsüz İçecekler

Etanol ve Metanol Tayini GC-FID-HS Metodu

İşletme İçi Metot-“DMS 19166” (AOAC 972.10 modifiye edilmiştir)

Alkolsüz İçecekler

Etanol Tayini
GC/FID Metodu

AOAC 984.14

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemelerde Kullanılan Boyar Maddeler

Antimon (Sb), Arsenik (As), Baryum (Ba), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Civa (Hg), Selenyum (Se) Miktar Tayini
ICP-MS
Metodu

AP (89) 1

Yağlar,
Ekstrakte Edilmiş Yağlar

Antioksidan Tayini
BHA (Butylated
Hydroksi Anisol), BHT (Butylated Hydroksi Toluen)
HPLC-DAD
Metodu

İşletme İçi Metot -“DMS 60886” (AOAC 983.15 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi
LC-MS/MS
Metodu
(426
Adet - 2,4,5-T; 2,4-D; 2,4-DB;
2-Naphthyloxyaceticacid; 4-CPA; 6-Benzyladenine; Abamectin (
Avermectin B1a, Avermectin B1b izomerleri toplamı, Avermectin B1a cinsinden); Acephate; 2,4-Dimethylaniline; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor; Acibenzolar-S-Methyl; Aclonifen; Acrinathrin; Alachlor; Aldicarb;
Aldicarb-
Sulfoxid; Aldicarb-Sulfone; Aldoxycarb; Ametoctradin; Ametryn; Amidosulfuron; Aminocarb; Amitraz; Anilazine; Anilofos; Aramite; Atrazin; Atrazine-2-Hydroxy; Atrazinedesethyl; Atrazinedesisopropyl; Azamethiophos; Azimsulfuron; Azinphosethyl; Azinphosmethyl; Azocyclotin; Azoxystrobin; Beflubutamid; Benalaxyl; Bendiocarb; Benfuracarb; Benoxacor; Bensulfuronmethyl; Bensulide; Bentazone; Benzoximate; Bifenazate; Bifenox; Bifenthrin; Bioresmethrin; Bispyribac; Bitertanol; Boscalid; Brodifacoum; Bromacil; Bromoxynil; Bromuconazole; Buprimate; Buprofezin; Butafenacil; Butocarboximsulfoxide; Buturon;
Butylate;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler)

(DEVAMI) Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine;Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole;Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon;Chlormequat; Chlorotoluron; Chloroxuron;Chlorpyrifos; Chlorsulfuron; Cinidonethyl; Clethodim;Clodinafop; Clodinafoppropargyl; Clofentezine;Clothianidin; Cyanazine; Cyantraniliprole; Cyazofamid;Cyclanilide; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid;Cycloxydim; Cymoxanil; Cypermethrin; Cyproconazole;Cyprodinil; Cyromazine; Dazomet; Deltamethrin;Demeton-s-methyl; Demeton-S-MethylSulfone;Desmedipham; Diafenthiuron; Diallate; Diazinon;Dichlofluanid; Dichlorvos; Dichlorprop; Diclofop;Diclofop-Methyl; Dicrotophos; Diethofencarb;
Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P;
Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dinocap;
Dinoseb; Dinoterb; Dioxacarb; Dioxathion; Diphenamid; Dithianon; Diuron; DMF; DMPF; DNOC; Dodine;

Emamectin B1A1; Emamectin B1B1; Endosulfansulfate;
EPN; Epoxiconazole; EPTC;
Ethametsulfuron-methyl;
Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethofumesate;
Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole;
Famoxadone; Fenamidone;
Fenamiphos;
Fenamiphos-Sulfone; Fenamiphos-Sulfoxide;
Fenarimol;
Fenazaquin; Fenbuconazole;
Fenbutatinoxide; Fenhexamid; Fenoxapropethyl; Fenoxaprop-P; Fenoxycarb; Fenpiclonil; Fenpropathrin; Fenpropimorph; Fenpyrazamine; Fenpyroximate; Fenthion; Fenthionsulfon; Fenthıon-Sulfoxide; Fentin; Fipronil; Fipronil-Sulfone; FlampropMisopropyl; Flazasulfuron; Florasulam; Florpyrauxifen-benzyl; Fluazifop; Fluazifoppbutyl; Fluazinam; Flubendiamide; Flucarbazone;
Flucythrinate; Fludioxonil; Flufenacet; Flufenoxuron;
Flumetsulam; Flumioxazin; Fluometuron;
Fluopicolide;
Fluopyram; Flupyradifurone; Fluquinconazole; Fluridon; Flurochloridone; Fluroxypyr; Flurtamone; Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Fluxapyroxad; Fomesafen; Fonofos; Foramsulfuron; Forchlrofenuron;  Formetanate;Fosthiazate; Furathiocarb;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894”(EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler)

(DEVAMI)Halauxifen-methyl; Halfenprox; Halosulfuronmethyl;
Haloxyfop; Haloxyfop-2-ethoxyethyl; Haloxyfop-p;
Haloxyfop-p-methyl; Heptenophos; Hexaconazole;
Hexaflumuron;
Hexythiazox; Imazalil;
Imazamethabenz-methyl; Imazamox; Imazapic;
Imazapyr; Imazethapyr;
Imazosulfuron; Imidacloprid;
Indaziflam; Indolylbutyric acid; Indoxacarb;
Iodosulfuron-Methyl-Sodium; Ioxynil; Iprovalicarb;
Isofenphos; Isoproturon; Isopyrazam; Isoxaben;
Isoxaflutole; Kinetin; Kresoxim-Methyl; Lenacil;
Linuron; Lufenuron;
Malaoxon; Malathion;
Mandipropamid; MCPA; MCPB; Mecarbam; Mecoprop;
Mepanipyrim; Mepanipyrim-hydroxypropyl; Mepiquat;
Mesosulfuron-methyl; Mesotrione; Metaflumizone;
Metalaxyl; Metalaxy-M; Metamitron; Metconazole;
Methabenzthiazuron; Methacrifos; Methamidophos;
Methidathion; Methiocarb; Methiocarb-
Sulfoxıde;
Methomyl;
Methoxyfenozide; Metolachlor;
Metolachlor-S; Metominostrobin;
Metosulam;
Metrafenone; Metribuzin;
Metsulfuron-methyl;
Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron;
Myclobutanil;
Napropamide; Nicosulfuron;
Norflurazon; Novaluron; Nuarimol; Ofurace;
Omethoate;
Orthosulfamuron; Oxadiazon; Oxadixyl;
Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin;
Oxydemeton-Methyl;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894”(EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler)

(DEVAMI)Paclobutrazol; Paraoxon-Methyl; Paraoxon-Ethyl;
Parathion; Penconazole; Pencycuron; Pendimethalin;
Penflufen; Penoxsulam; Penthiopyrad; Permethrin;
Pethoxamid; Phenmedipham; Phenthoate; Phorate;
Phorate-Sulfone; Phorate-Sulfoxide; Phosalone;
Phosmet; Phosphamidon; Phthalimide; Picolinafen;
Picoxystrobin;
Pinoxaden; Pirimicarb;
Pirimiphos-Methyl; Primicarb-Desmethyl;
Primiphos-Ethyl; Primisulfuron-Methyl; Prochloraz;
Profenofos; Profoxydim; Promecarb; Prometryn;
Propamocarb; Propanil;
Propaquizafop; Propargite;
Propazine;
Propetamphos; Propiconazole; Propoxur;
Propoxycarbazone; Propyzamide; Proquinazid;
Prosulfocarb; Prosulfuron; Prothioconazole;
Prothiophos; Pyroxsulam; Pymetrozine; Pyraclostrobin;
PyraflufenEthyl; Pyrazophos; PyrethrinI; Pyridaben;
Pyridaly; Pyridaphenthion; Pyridate; Pyrifenox;
Pyrimethanil;
Pyriofenone; Pyriproxyfen;
Pyroxasulfone; Quinclorac; Quinoxyfen; Quinalphos;
Quinmerac;
Quizalofop-P-Ethyl;

Resmethrin; Rimsulfuron; Sedaxane; Sethoxydim;
Silthiofam; Simazine; Sodium 5-nitroguaiacolate;
Spinetoram; Spinosad;
Spirodiclofen; Spiromesifen;
Spirotetramat; Spiroxamine; Sulfosulfuron;
Sulfoxaflor; Tau-Fluvalinate; TCMTB(Busan);
Tebuconazole; Tebufenozide; Tebufenpyrad;
Teflubenzuron; Tembotrione; TEPP; Tepraloxydim;
Terbufos; Terbuthylazine; Terbutryn;
Tetrachlorvinphos; Tetraconazole; Tetramethrin;
Thiacloprid;
Thiabendazol; Thiazopyr; Thidiazuron;
Thiencarbazone-methyl; Thifensulfuronmethyl;
Thiobencarb; Thiodicarb; Thiomethoxam; Thiometon;
Thiophanate-Methyl; Tolclofos-Methyl;
Tolfenpyrad;
Tolyfluanid; Tralkoxydim; Triadimenol; Triadimefon;
TriAllate; Triasulfuron; Triazophos; Tribenuro nmethyl;
Trichlorfon; Triclopyr; Tridemorph;
Trifloxystrobin;
Trifloxysulfuronsodium; Triflumizole; Triflumuron;
Triforine;
Trinexapac-Ethyl; Triticonazole; Valifenalate;
Zoxamide

İşletme İçi Metot - “DMS 100894”( EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve
Yüksek Su İçerikli
Ürünler, Yüksek Yağ ve
Çok Düşük Su / Orta Su
İçerikli Ürünler)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi
GC-MS/MS Metodu
(96 Adet- 2,4
-DDD; 2,4-DDE; 2,4-DDT; 4,4-DDD; 4,4
-DDE; 4,4
-DDT; Aldrin; 2-Phenylphenol;
3-Chloroaniline; Alpha-
Endosulfan; Alpha-HCH;
Benfluralin; Beta-Endosulfan; Beta-Cyfluthrin;
Beta-HCH;Biphenyl; Bixafen; Bromophos-Ethyl;
Bromophos-Methyl; Bromopropylate; Butralin;
Chlorfenapyr; Captan; Chinomethionat; Chlorbufam;
Chlordane-Cis; Chlordane-Trans; Chlordecone;
Chlorfenprop-methyl; Chlorfenson; Chlorpropham;
Chlorpyrifos-methyl; Chlorthaldimethyl;
Chlorobenzilate; Chloropropylate; Chlorothanonil;
Chlozolinate; Clomazone; Cyfluthrin; Cyhalofop-butyl;
Cyhalothrin (Gamma); Alpha-Cypermethrin; Delta HCH;
Dicloran; Dicofol; Dieldrin; Diflufenican;
Dimethachlor; Dimethipin; Dinobuton;
Diphenylamine; Disulfoton; Endosulfan sulfate;
Endrin; Esfenvalerate; Ethalfluralin;
Ethofumesate-2-keto;
Ethofumesate; Ethoxquin;
Etridiazole; Fenitrothion; Fensulfothion; Fenvalerate;
Flonicamid; Fluoxastrobin; Folpet; Formothion;
Heptachlor endoepoxide; Heptachlor exoepoxide;
Heptachlor; Hexachlorobenzene; Ipconazole;
Iprodione; Isocarbophos; Lambda Cyhalothrin;
Lindane(gamma HCH); Mephosfolan; Metazachlor;
Methoprene; Methoxychlor; Mirex; Nitrofen;
Oxyfluorfen; Parathion-methyl; Phthalimide;
Procymidone; Pyrimidifen; Quinoxyfen; Quintozene
(PCNB);
Tecnazene; Tefluthrin; Tetradifon;Tetrasul;
THPI;
Trifluralin; Vinclozolin 

İşletme İçi Metot -DMS 100894(EN15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve
Yüksek Su İçerikli
Ürünler, Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su / Orta Su İçerikli Ürünler)

Dithiocarbamat Grubu Pestisitlerin Analizi HPLC-DAD Metodu
(Toplam CS2 cinsinden ifade edilen
Ferbam; Maneb;  Mancozeb; Metiram; Propineb; Thiram; Zineb; Ziram;
vd.)

İşletme İçi Metot - DMS 104651 (CRL- SRM Version 2 Analysis of
Dithiocarbamate Residues in of
Plant origininvoling clevage into
Carbon Disulfide, Partitioning into
İsooctane and Determinative
Analysis
by GC-ECD CRL,2009
modifiye edilmiştir)

Gıda ( Et ve Su Ürünleri)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi
LC-MS/MS Metodu (322 Adet - 2,4-DB;
Amidosulfuron; Acephate; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor;Acibenzolar-S-Methyl; Aclonifen; Acrinathrin; Alachlor; Aldicarb; Aldicarb- Sulfone; Aldicarb-Sulfoxid; Aldoxycarb; Ametoctradin;Ametryn; Aminocarb; Anilazine; Anilofos; Aramite; Atrazin; Atrazine-2-Hydroxy; Atrazine-Desethyl; Atrazine Desisopropyl; Azaconazole; Azamethiophos; Azimsulfuron; Azinphos-Ethyl; Azinphos-Methyl; Azocyclotin; Azoxystrobin;

İşletme İçi Metot - DMS 100894(EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda ( Et ve Su Ürünleri)

(DEVAMI) Beflubutamid; Benalaxyl; Bendiocarb; Benfuracarb; Benoxacor; Bensulfuronmethyl; Bensulide; Benzoximate; Bifenazate; Bifenthrin; Bioresmethrin; Bitertanol; Boscalid; Brodifacoum; Bromacil; Bromuconazole; Buprimate; Buprofezin; Butafenacil; Butocarboximsulfoxide; Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carbosulfan; Carboxine; Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chloroxuron; Chlorpyrifos; Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafoppropargyl; Clofentezine; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen; Cyflufenamid; Cycloxydim; Cypermethrin; Cyproconazole; Cyprodinil; Desmedipham; Diafenthiuron; Diallate; Diazinon;Dichlofluanid; Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb; Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb; Diphenamid; Diuron;  Dodine; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; Endosulfan sulfate; EPN; Epoxiconazole; EPTC; Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethofumesate; Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole;

İşletme İçi Metot - DMS 100894(EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda ( Et ve Su Ürünleri)

(DEVAMI)
Famoxadone; Fenamidone;
Fenamiphos; Fenamiphos-Sulfoxide; Fenarimol; Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenbutatinoxide; Fenhexamid; Fenoxapropethyl; Fenoxycarb; Fenpiclonil; Fenpropathrin; Fenpropimorph; Fenpyroximate; Fenthion;Fenthionsulfon; Fentin; FlampropMisopropyl; Flazasulfuron; Florasulam; Fluazifop-p-butyl; Flucarbazone; Flucythrinate; Flufenacet; Flufenoxuron; Flumetsulam; Flumioxazin; Fluometuron; Fluopicolide; Fluopyram; Fluquinconazole; Fluridon; Flurtamone;Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Foramsulfuron; Formetanate; Fosthiazate; Furathiocarb; Fluazifop; Fluazinam; Fludioxonil; Fomesafen; Fipronil; Halfenprox; Halosulfuron-Methyl; Haloxyfop-2-ethoxyethyl; Haloxyfoppmethyl; Heptenophos; Hexaconazole; Hexythiazox;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda ( Et ve Su Ürünleri)

(DEVAMI)
Imazalil; Imazamethabenz-Methyl; Imidacloprid; Indoxacarb; Iodosulfuron-MethylSodium; Iprovalicarb; Isofenphos; Isoproturon; Imazosulfuron; Isoxaflutole; Kinetin; Kresoxim-Methyl; Lenacil; Linuron; Lufenuron; Malaoxon; Malathion; Mandipropamid; Mecarbam; Mepanipyrim; Mepiquat; Metalaxyl; Metamitron; Methacrifos; Methamidophos; Methidathion; Methiocarb; Methomyl; Methoxyfenozide; Metolachlor; Metolachlor-S; Metominostrobin; Metosulam; Metrafenone; Metribuzin;
Metsulfuron-Methyl; Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron; Myclobutanil; MCPB; Novaluron; Napropamide; Norflurazon; Nuarimol; Ofurace; Omethoate; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; OxydemetonMethyl; Paraoxonethyl; Parathion; Penconazole; Pencycuron; Pendimethalin; Penoxsulam; Permethrin; Pethoxamid; Phenmedipham; Phenthoate; Phorate; PhorateSulfone; Phosalone; Phosmet; Phosphamidon; Picolinafen; Picoxystrobin; Pinoxaden; Pirimicarb; Pirimiphos-Methyl; Primiphos-Ethyl;
Primisulfuron-Methyl; Prochloraz; Profenofos; Profoxydim; Promecarb; Prometryn; Propanil; Propaquizafop; Propargite; Propazine; Propetamphos; Propiconazole; Propoxur; Proquinazid; Prosulfocarb; Prosulfuron; Prothioconazole; Prothiophos;
Pyroxsulam; Pymetrozine; Pyraclostrobin;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda ( Et ve Su Ürünleri)

(DEVAMI)
Pyraflufen-Ethyl; Pyrazophos; Pyrethrin; Pyridaben; Pyridaly; Pyridaphenthion; Pyridate; Pyrifenox; Pyrimethanil; Pyriproxyfen; Quinoxyfen; Quinalphos; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Rimsulfuron; Sethoxydim; Silthiofam; Simazine; Spirodiclofen; Spiromesifen; Spiroxamine; TauFluvalinate; TCMT B(Busan); Tebuconazole; Tebufenozide; Tebufenpyrad; TEPP; Tepraloxydim; Terbuthylazine; Terbutryn; Tetraconazole; Thiabendazol; Thiacloprid; Thiazopyr; Thifensulfuronmethyl; Thiobencarb;Thiodicarb; Thiomethoxam; Thiophanate-Methyl; Tolfenpyrad; Tolyfluanid; Tralkoxydim; Triadimefon; Triadimenol; TriAllate; Triasulfuron; Triazophos; Tribenuronmethyl; Trichlorfon; Tridemorph; Trifloxystrobin; Trifloxysulfuronsodium; Triflumizole; Triforine; Trinexapac-Ethyl; Teflubenzuron; Thidiazuron; Triflumuron; Zoxamide)

İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük
Su ve Yağ İçerikli
Ürünler)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi
LC-MS/MS
Metodu
(374
Adet - 2,4,5-T; 2,4-D; 2,4-DB; 2,4-Dimethylaniline;
2-Naphthyloxyaceticacid; 4-CPA;
Acequinocyl;
Acetamiprid; Acetochlor;
Aclonifen; Alachlor; Aldicarb;
Aldicarbsulfone; Aldicarbsulfoxid; Aldoxycarb;
Ametoctradin; Ametryn; Aminocarb; Amitraz;
Anilazine;
Anilofos; Aramite; Atrazin;
Atrazine-2-Hydroxy;
Atrazinedesethyl;
Atrazinedesisopropyl; Azaconazole; Azamethiophos;
Azimsulfuron; Azinphos-Ethyl; Azinphos-Methyl;
Azocyclotin; Azoxystrobin; Amidosulfuron; Butylate;
Bentazone; Bromoxynil; Beflubutamid; Benalaxyl;
Bendiocarb;
Benfuracarb; Benoxacor;
Bensulfuron-Methyl; Bensulide; Benzoximate;
Bifenazate; Bifenthrin; Bioresmethrin; Bitertanol;
Boscalid; Brodifacoum; Bromacil; Bromuconazole;
Buprimate; Buprofezin; Butafenacil; Butocarboxim
Sulfoxide;
Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim;
Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy;
Carbosulfan;
Carboxine; Carfentrazoneethyl; Chlorantraniliprole;
Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon;
Chloroxuron; Chlorpyrifos; Chlorsulfuron;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük
Su ve Yağ İçerikli
Ürünler)

(DEVAMI) Cinidonethyl; Clethodim; Clodinafop Propargyl;
Clothianidin; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen;
Cyflufenamid; Cycloxydim; Cymoxanil; Cypermethrin;
Cyproconazole; Cyprodinil; Cyclanilide; Dazomet;
Deltamethrin; Demeton-S-methyl;
Demeton-S-Methyl-Sulfone; Diclofop-Methyl; Dinocap;
Dinoseb; Dinoterb; Dithianon; DNOC; Desmedipham;
Diafenthiuron; Diallate; Diazinon; Dichlofluanid;
Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb;
Difenoconazole; Diflubenzuron; Dimethenamid-P;
Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb;
Diphenamid; Diuron; DMF; DMPF; Dodine; Emamectin
B1A1;
Emamectin B1B1; EPN; Epoxiconazole; EPTC;
Ethiofencarb; Ethion; Ethirimol; Ethofumesate;
Ethoprophos; Ethoxysulfuron; Etofenprox; Etoxazole;
Endosulfan sulfate; Fenamiphos Sulfone; Fenthion
Sulfoxide; Fipronil Sulfone; Fluazifop; Fluazinam;
Flubendiamide; Fludioxonil; Flurochloridone;
Fluroxypyr; Fomesafen; Famoxadone; Fenamidone;
Fenamiphos; Fenamiphos Sulfoxide; Fenarimol;
Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenbutatinoxide;
Fenhexamid; Fenoxapropethyl; Fenoxycarb;
Fenpiclonil; Fenpropathrin; Fenpropimorph;
Fenpyroximate; Fenthion; Fenthionsulfon;
FlampropMisopropyl; Flazasulfuron; Florasulam;
Fluazifoppbutyl; Flucarbazone; Flucythrinate;
Flufenacet; Flufenoxuron; Flumetsulam;

İşletme İçi Metot - DMS 100894(EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük
Su ve Yağ İçerikli
Ürünler)

(DEVAMI) Flumioxazin; Fluometuron; Fluopicolide; Fluopyram;
Fluquinconazole; Fluridon; Flurtamone; Flusilazole;
Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Fonofos;
Foramsulfuron; Forchlrofenuron; Fosthiazate;
Furathiocarb; Fipronil; Halfenprox; Halosulfuron
Methyl; Haloxyfop-2-ethoxyethyl; Haloxyfop-P;
Haloxyfop-P-Methyl; Heptenophos; Hexaconazole;
Hexaflumuron; Hexythiazox; Imazalil;
Imazamethabenzmethyl; Imazapyr; Imazamox;
Imazethapyr; Imidacloprid; Indoxacarb;Iodosulfuron
Methyl Sodium; Iprovalicarb; Isofenphos; Isoproturon;
Imazosulfuron; Ioxynil; Isoxaflutole; Kinetin; Kresoxim
Methyl; Lenacil; Linuron; Lufenuron; Malaoxon;
Malathion; Mandipropamid; Mecarbam;
Mepanipyrim; Mepiquat; Mesotrione; Metalaxyl;
Metalaxy-M; Metamitron; Methacrifos; Methidathion;
Methiocarb; Methıocarb Sulfoxıde; Methomyl;
Methoxyfenozide; Metolachlor; Metolachlor-S;
Metominostrobin; Metosulam; Metrafenone;
Metribuzin; Metsulfuron Methyl; Mevinphos;
Molinate; Monocrotophos; Monolinuron;
Myclobutanil; MCPA; MCPB; Mecoprop; Novaluron;
Napropamide; Nicosulfuron; Norflurazon; Nuarimol;
Ofurace; Omethoate; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl;
Oxasulfuron; Oxycarboxin; Oxydemeton Methyl;

İşletme İçi Metot - DMS 100894 (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük
Su ve Yağ İçerikli
Ürünler)
 

(DEVAMI) Paclobutrazol; Paraoxon Methyl; Paraoxon Ethyl;
Parathion; Penconazole; Pencycuron; Pendimethalin;
Penoxsulam; Permethrin; Pethoxamid;
Phenmedipham; Phenthoate;Phorate; Phorate
Sulfone; Phorate Sulfoxide; Phosalone; Phosmet;
Phosphamidon; Phthalimide; Picolinafen;
Picoxystrobin; Pinoxaden; Pirimicarb;
Pirimiphos-Methyl; Primicarb Desmethyl;
Primiphos-Ethyl; Primisulfuron-Methyl; Prochloraz;
Profenofos; Profoxydim; Promecarb; Prometryn;
Propamocarb; Propanil; Propaquizafop; Propargite;
Propazine; Propetamphos; Propiconazole; Propoxur;
Propoxycarbazone; Propyzamide; Proquinazid;
Prosulfocarb;Prosulfuron; Prothioconazole;
Prothiophos; Pyroxsulam; Pymetrozine; Pyraclostrobin;
PyraflufenEthyl; Pyrazophos; Pyrethrin; Pyridaben;
Pyridaly; Pyridaphenthion; Pyridate;Pyrifenox;
Pyrimethanil; Pyriproxyfen; Quinoxyfen; Quinalphos;
Quinmerac; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Rimsulfuron;

Sethoxydim; Silthiofam; Simazine; Spinosad;
Spirodiclofen; Spiromesifen; Spiroxamine;
Sulfosulfuron; Sulfoxaflor; Tau-Fluvalinate;
TCMTB(
Busan); Tebuconazole; Tebufenozide;
Tebufenpyrad; TEPP; Tepraloxydim; Terbufos;
Terbuthylazine; Terbutryn; Tetrachlorvinphos;
Tetraconazole; Thiabendazol; Tetramethrin;
Thiacloprid; Thiazopyr; Thifensulfuronmethyl;
Thiobencarb; Thiodicarb; Thiomethoxam; Thiometon;
Thiophanatemethyl; Tolfenpyrad; Tolyfluanid;
Tralkoxydim; Triadimefon; Triadimenol; TriAllate;
Triasulfuron; Triazophos; Trichlorfon;
Tridemorph;Trifloxystrobin; Trifloxysulfuronsodium;
Triflumizole; Triforine; Trinexapac-Ethyl;
Teflubenzuron; Thidiazuron;
Tolclofos-methyl;Triclopyr; Triflumuron; Zoxamide)

İşletme İçi Metot - DMS 100894 (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda ( Hayvansal Kaynaklı Gıdalardan Elde Edilen Yağlar -Tereyağı )

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi
LC-MS/MS
Metodu
(133
Adet - Acetamiprid; Acrinathrin; Aldicarbsulfone; Aldicarbsulfoxid; Aldoxycarb; Aminocarb; Atrazinedesisopropyl; Azaconazole; Azamethiophos; Azimsulfuron; Beflubutamid; Benalaxyl; Bendiocarb; Benoxacor; Bensulfuron methyl; Bensulide; Bifenox; Boscalid; Brodifacoum; Bromacil; Buprimate; Butafenacil; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carboxine; Carfentrazone Ethyl; Chlorantraniliprole;

İşletme İçi Metot - “DMS 100894” (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda ( Hayvansal Kaynaklı Gıdalardan Elde Edilen Yağlar -Tereyağı )

(DEVAMI)
Chlorfluazuron; Chloridazon; Clethodim; Clodinafoppropargyl; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cyflufenamid; Cyproconazole; Desmedipham; Dichlofluanid; Dichlorvos; Dicrotophos; Diethofencarb; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Dioxacarb; Diphenamid; Diuron; EPN; Dinoseb; Dinoterb; Ethirimol; Ethofumesate; Ethoprophos; Fenamidone; Fenamiphos; Fenamiphos Sulfoxide;
Flamprop-M-Isopropyl; Flazasulfuron; Flufenacet;
Flufenoxuron; Flumetsulam; Fluometuron; Fluopyram;

Fluquinconazole; Flurtamone; Flusilazole; Fluthiacetmethyl; Flutolanil; Flutriafol; Formetanate; Fosthiazate; Fluazinam; Fludioxonil; Fomesafen; Fipronil; Heptenophos; Imazalil; Imazamethabenzmethyl; Imidacloprid; Indoxacarb; Iprovalicarb; Isoproturon; Isoxaflutole; Kinetin; Kresoxim Methyl; Lufenuron; Malaoxon; Mandipropamid; Mecarbam; Metamitron; Methomyl; Methoxyfenozide; Metosulam; Metribuzin; Mevinphos; Monocrotophos; Monolinuron; Norflurazon; Ofurace; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Oxydemeton Methyl;

Paraoxon Ethyl; Penoxsulam; Phorate; PhorateSulfone; Phosphamidon; Pinoxaden; Prochloraz; Promecarb; Propanil; Propetamphos; Propoxur; Pyroxsulam; Pyrazophos; Rimsulfuron; Sulfosulfuron; Tebuconazole; TEPP; Tetraconazole; Thiodicarb; Thiomethoxam; Triasulfuron; Triazophos; Trifloxystrobin; Trinexapac Ethyl; Novaluron; Thidiazuron; Triflumuron)

İşletme İçi Metot - DMS 100894(EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Süt ve Süt Ürünleri)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarlarının Belirlenmesi Analizi
LC-MS/MS
Metodu
(190
Adet - 2,4-DB; Amidosulfuron; Acequinocyl; Acetamiprid; Acetochlor; Aclonifen; Acrinathrin; Aldicarb; Aldicarb Sulfone; Aldicarb Sulfoxid; Aldoxycarb; Ametryn; Aminocarb; Anilofos; Aramite; Atrazin; Atrazine desethyl; Atrazinedesisopropyl; Azaconazole; Azimsulfuron; Azinphos Methyl; Azocyclotin; Bromoxynil; Beflubutamid; Bendiocarb; Benoxacor; Bensulfuron Methyl; Benzoximate; Bifenazate; Bioresmethrin; Bitertanol; Boscalid; Brodifacoum; Bromacil; Bromuconazole; Buprofezin; Butafenacil; Butocarboxim Sulfoxide; Buturon; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim; Carbofuran; Carbofuran-3-Hydroxy; Carboxine; CarfentrazoneEthyl; Chlorantraniliprole; Chlorfenvinphos; Chlorfluazuron; Chloridazon; Chloroxuron; Cinidon Ethyl; Clodinafoppropargyl; Clothianidin; Cyanazine; Cyazofamid; Cycloate; Cyenopyrafen; Cycloxydim; Cyproconazole; Desmedipham; Dichlofluanid; Dichlorvos; Diethofencarb; Dimethenamid-P; Dimethoate; Dimethomorph; Diniconazole; Dioxacarb; Diphenamid; Dinocap; Dinoseb; Dinoterb; DNOC;


Endosulfan Sulfate; Ethion; Ethirimol; Ethofumesate; Ethoprophos; Famoxadone; Fenamidone; Fenazaquin; Fenbuconazole; Fenhexamid; Fenoxaprop Ethyl; Fenoxycarb; Fenpropathrin; Fenpyroximate (E); Flampropmisopropyl; Flazasulfuron; Florasulam; Fluazifop-p-Butyl; Flucarbazone; Flucythrinate; Flufenacet; Flufenoxuron; Flumetsulam; Fluometuron; Fluquinconazole; Flurtamone; Flutolanil; Flutriafol; Formetanate; Fluazifop; Fluazinam; Fludioxonil; Fluroxypyr; Fomesafen;

İşletme İçi Metot -"DMS 100894" (EN 15662 modifiye edilmiştir)

Gıda (Süt ve Süt Ürünleri)

(DEVAMI)
Haloxyfop-P; Hexaconazole; Hexythiazox; Imazalil; Imazamethabenzmethyl; Imidacloprid; Iprovalicarb; Ioxynil; Isoxaflutole; Linuron; Malaoxon; Malathion; Mecarbam; Mesotrione; Metamitron; Methamidophos; Methidathion; Methomyl; Methoxyfenozide; Metominostrobin; Metosulam; Metribuzin; Metsulfuronmethyl; Mevinphos; Molinate; Monocrotophos; Monolinuron; Myclobutanil; MCPA; MCPB; Novaluron; Napropamide; Nuarimol; Ofurace; Omethoate; Oxadiazon; Oxadixyl; Oxamyl; Oxasulfuron; Oxycarboxin; Parathion; Pethoxamid; Phorate; Phorate Sulfone; Phosmet; Phosphamidon; Picolinafen; Pinoxaden; Pirimicarb; Pirimiphos Methyl; Primiphos Ethyl; Primisulfuron Methyl; Prochloraz;
Propargite; Propazine; Propoxycarbazone; Pymetrozine; Pyraclostrobin; Pyrethrin; Pyridaben; Pyriproxyfen; Quinalphos; Quizalofop-P-Ethyl; Resmethrin; Tebufenozide; Tebufenpyrad; Tepp; Terbuthylazine; Tetraconazole; Thiabendazol; Thifensulfuronmethyl; Thiomethoxam; Tolfenpyrad; Triadimefon;
Triasulfuron; Trichlorfon; Tridemorph; Trinexapacethyl;
Teflubenzuron; Thidiazuron; Triclopyr; Triflumuron)

İşletme İçi Metot -"DMS 100894" (EN 15662 modifiye edilen)

Gıda

Sentetik Boyar Madde (E 102 - Tatrazin, E 104 - Kinolin Sarısı, E 110 - Sunset Yellow FCF, E 120 - Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E 122 - Azorubin, Karmosin , E123 - Amaranth, E 124 - Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E 127 - Erythrosin B, E 129 - Allura Red AC, E 131 - Patent Blue V, E 132 - Indigotin (Indigo Karmin), E 133 - Brilliant Blue FCF, E 142 - Green S, E 151 - Brillant Black BN ) Miktar Tayini HPLC-DAD Metodu

NMKL 130

Gıda Takviyeleri

Sentetik Boyar Madde (E102-Tatrazin, E104-Kinolin Sarısı, E110-Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S, E120-Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E122-Azorubin, Karmosin, E124-Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E129-Allura Red AC, E131-Patent Blue V, E132-Indigotin (Indigo Karmin), E133-Brilliant Blue FCF, E142-Green S) Miktarı TayiniHPLC- DAD Metodu

NMKL 130

Gıda ve Gıda Takviyeleri

Boya Aranması-Sentetik Boya
(E100-Kurkumin, E102-Tatrazin, E104-Kinolin Sarısı, E110-Sunset
Yellow FCF, Orange Yellow S, E120-Koşineal, Karminik Asit, Karminler, E122-Azorubin, Karmosin, E124-Ponso (ponceau) 4R, Koşineal Red A, E129-Allura Red AC, E131-Patent Blue V, E132-Indigotin (Indigo Karmin), E133-Brilliant Blue FCF, E142-Green S, E151-Brilliant Black BN, Black PN) Miktarı Tayini
Spektrofotometrik Metot

İşletme İçi Metot -DMS 25139( T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı,
Gıda Maddeleri Muayene ve Analiz Yöntemlerinden modifiye edilmiştir.)

Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Ekstrakte edilen Yağlar

Sterol ve Eritrodiol+Uvaol (Triterpenik dialkoller)
Bileşiminin ve Miktarının Tayini [
Cholesterol; Cholestanol, Brassicasterol, Ergosterol, 24-Metilen Cholesterol, Campesterol, Campestanol, Stigmasterol, Delta 7- Campesterol, Delta 5-23 Stigmastadienol, Clerosterol, ß -Sitosterol, Sitostanol, Delta 5-Avenasterol, Delta 5-24-Stigmastadienol, Delta 7-Stigmastenol, Delta 7-Avenasterol, Erythrodiol ve Uvaol Toplamı, Betulin, Toplam Beta-sitosterol, Toplam Sterol]GC-FID Metodu

ISO 12228-1
ISO 12228-2
TS 7501
ISO 14156

Gıdalardan Ekstrakte Edilen Yağlar, Süt ve Süt Ürünleri

Bitkisel Yağ Aranması

GC-FID Metodu

ISO 12228-1 ISO 12228-2 TS 7501 TS
7503 ISO 14156

Süt ve Süt Ürünleri

(Olgunlaştırılmış Peynirler Hariç)

Yabancı (Suut Yaggı Harici) Yagg Aranması GC-FID Metodu

ISO 17678

Alkolsüz İçecekler

Karbondioksit Tayini Titrimetrik Metot

TS 2259

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Asit Sayısı Tayini

AOCS Cd 3d-63

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

İyot Sayısı Tayini

AOCS Cd 1b-87

Katı ve Sıvı Yağlar

Kırılma İndisi Tayini

ISO 6320

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Peroksit Sayısı Tayini

AOCS Cd 8b-90

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Sabunlaşma Sayısı Tayini

AOCS Cd 3-25

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Serbest Yağ Asitleri Tayini

AOCS Ca 5a-40

Zeytinyağı

UV’de Özgül Absorbans Tayini

TS 341

Tereyağ ve Ekstrakte Edilebilen Süt Bazlı Yağlar

Reichert Meissle Sayısı Tayini

AOCS Cd 5-40

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

ISO 930

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Kül Tayini

ISO 928

Baharat ve Çeşni Veren Maddeler

Rutubet Tayini-Kuru Madde Tayini

Toluen Metodu

AOAC 986.21

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil hariç)

Rutubet Tayini

Kuru Madde Tayini

ISO 712

Buğday Unu

pH Tayini Potansiyometrik Metot

AOAC 943.02

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu

ICC 105 / 2

Tahıllar, Baklagiller ve Yan Ürünleri
(Nişasta ve ürünleri,
tohumlar hariç)

Kül Tayini

ISO 2171

Et ve Et Ürünleri

Protein Tayini Kjeldahl Metodu

ISO 937

Et ve Et Ürünleri

Hidroksiprolin Tayini Spektrofotometrik Metot

NMKL 127

Et ve Et Ürünleri

Kül Tayini

ISO 936

Et ve Et Ürünleri

Rutubet Tayini- Kuru Madde Tayini

ISO 1442

Et ve Et Ürünleri

Klorür Tayini Potansiyometrik Metodu

ISO 1841-2

Et ve Et Ürünleri

Yağ Tayini
Asit-Hidroliz Yöntemi

TS 1744

Süt ve Süt Ürünleri

Kuru Madde Tayini

TS 1018
TS EN ISO 5534 TS1329

Süt Ürünleri ve Süt Esaslı Gıda

Yağ Tayini
Weibull-Berntrop Gravimetrik Metot

ISO 8262-3

Süt ve Süt Ürünleri

Protein Tayini Kjeldahl Metodu

APHA 15.132

Süt

Asitlik Tayini

TS 1018

Peynirler

Asitlik Tayini

TS 591

Peynir ve İşlem Görmüş Peynir Ürünleri

Klorür Miktar Tayini Potansiyometrik Metot

ISO 5943

Asitli Gıda

pH Tayini Potansiyometrik Metot

AOAC 981.12

Meyve Ürünleri

Asitlik Tayini

AOAC 942.15

Viskoz Gıda

Kırılma İndisi Tayini

TS 6593

Viskoz Gıda ( Şeker, Beyaz Şeker , Pudra Şekeri vb.)

Kuru Madde İçeriği Tayini Kırılma İndisi Yöntemi

ISO 1743

Şeker ve Şuruplar

Sülfatlandırılmış Kül Tayini

AOAC 900.02

Şeker

Çözelti Rengi

ICUMSA GS2 / 3-10

Beyaz Şeker

Suda Çözünmeyen Madde (Sediment)

ICUMSA GS2 /3/ 9-19

Beyaz Şeker

Bulanıklık Tayini

ICUMSA GS2 /3-18

Kakao Ürünleri

pH Tayini Potansiyometrik Metot

AOAC 970.21

Siyah ve Yeşil Çay

Su Ekstraktı Tayini

ISO 9768

Gıda

Toplam Kükürtdioksit (SO) Tayini Titrimetrik Metot

AOAC 962.16

Gıda

Ham Selüloz İçeriğinin Tayini

ISO 5498

Gıda (Vakumlu Etüv ve Toluen Damıtma Numuneleri Hariç)

Nem Tayini- Kuru Madde Tayini

İşletme İçi Metot -DMS 122260(LECO TGA 701 Cihazı Aplikasyon Notlarından modifiye edilmiştir)

Gıda

Kül Tayini

İşletme İçi Metot -DMS 122259(LECO TGA 701 CihazıAplikasyon Notlarından modifiye edilmiştir)

Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar

Gluten Tayini ELISA Metodu

İşletme İçi Metot - DMS 102671(ELISA RIDASCREEN Gliadin
prosedüründen modifiye edilmiştir)

Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar

Gluten Tayini ELISA Metodu

Kit Prosedürü
Romer AgraQuant Gluten G12

İşlem Görmüş Gıdalar, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Meyve ve Sebzeler

Toplam Diyet Lifi Tayini

AOAC 991.43

Gıda

Monosodyum Glutamat Tayini (Glutamik asit üzerinden)

AOAC 970.37

Sıvı Paketli Gıdalarda (Su, Meyve Suyu, Salamura, Yağ veya Şurup v.b)

Net Ağırlık ve Süzme Ağırlığı

NMKL 55

Gıda

Enerji Değerleri ve Besin Öğesi Miktarlarının Hesaplanması Analizi

FAO Food and Nutrition Paper
77-Food Energy-Methods of Analysis and Conversion Factors

Gıda

Karbonhidrat Hesaplanması

FAO Food and Nutrition Paper 77-Food
Energy-Methods of Analysisand
Conversion Factors

Gıda

Toplam Şeker Tayini

İşletme İçi Metot -"DMS 65651" (LUFF Metodundan modifiye edilmiştir)

Gıda

Yağ Tayini
Asit-Hidroliz Yöntemi

İşletme İçi Metot - " DMS 121885" (AOCS Am 5.04 (ANKOM)'den modifiye edilmiştir)

Gıda

Ham Protein Tayini
Yakma Metodu (Dumas Prensibi)

İşletme İçi Metot - "DMS 122261" (ISO 16634- 1, ISO 16634-2, ISO
14891'den modifiye edilmiştir)

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Yapı Tayini FT-IR
(Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu

Polymer Data Handbook

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler

Yapı Tayini FT-IR
(Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu

Polymer Data Handbook

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Sulu Gıdalar-Sulu, Asitli, Alkollü)

EN 1186-3

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi Yerine Geçme Deney Yöntemi
(Yağlı-%95 Etanol ve
İzooktan)

EN 1186-14

Gıdayla Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi Doldurma Yöntemi (Sulu Gıdalar - Sulu, Asitli, Alkollü)

EN 1186-9

Gıdayla Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Yağlı Gıdalar- Bitkisel Yağ)
GC-FID Metodu

EN 1186-2

Gıdayla Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Toplam Migrasyon Analizi
Yüksek Sıcaklık Yerine Geçme Metodu (Yağlı Gıdalar) Modifiye Polifenilen Oksit (MPPO)

EN 1186-13 Metot B

Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler

Spesifik Migrasyon - Aluminyum (Al), Baryum (Ba), Bakır (Cu), Çinko (Zn), Demir (Fe), Kobalt (Co), Lityum (Li), Mangan (Mn), Nikel (Ni) Salımı Tayini
ICP-MS
Metodu

TS EN 13130-1
ISO 17294-1
ISO 17294-2

Gıda Katkı Maddeleri

Sülfatlandırılmış Kül Tayini

Food Chemical Codex 7

Gıda Katkı Maddeleri

Toplam Ağır Metal Tayini (Pb cinsinden)

İşletme İçi Metot -DMS 22494 (Food Chemical Codex 4 modifiye edilmiştir)

Gıda

Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği

ISO 4833-1

Gıda

Koliform Bakteri Sayımı EMS Tekniği

ISO 4831

Gıda

Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği

ISO 7251

Gıda (Süt, Süt Ürünleri Hariç)

Escherichia coli Sayımı EMS Tekniği

ISO 16649-3

Gıda

Clostridium perfringens Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 7937

Gıda

Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 7932

Gıda

Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-1
ISO 21527-2

Gıda

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği

ISO 6888-1

Gıda

Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 16649-2

Gıda

Salmonella spp. Aranması

İşletme İçi Metot- "DMS 102747" (AFNOR BRD 07/11-12/05 RAPID'
Salmonella Agar modifiye edilmiştir)

Gıda

Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 4832

Gıda

Escherichia coli 0157:H7 Aranması

Dupont BAX System

Gıda

Listeria spp.
Listeria monocytogenes Aranması

ISO 11290-1

Gıda

Listeria monocytogenes Aranması

AOAC 2003.12
Dupont BAX System
Dupont BAX Q7 System Real-Time PCR Assay (LEB 24)
İşletme İçi Metot- "DMS 102748" (AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID' L.
mono Agar
modifiye edilmiştir)

Gıda

Escherichia coli 0157 Aranması

ISO 16654

Gıda

Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı EMS Tekniği

ISO 21528-1

Gıda

Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 15213

Gıda

Campylobacter spp. Aranması

ISO 10272-1

Gıda

Rope Spor Sayımı

TS 5000

Gıda

Laktik Asit Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 15214

Gıda

Vibrio cholerae ve Vibrio parahaemolyticus Aranması

ISO 21872-1

Gıda

Stafilokokal Enterotoksin Aranması

AOAC 2007.06
bioMérieux VIDAS SET2 30705

Gıda

Listeria monocytogenes Aranması

AOAC 2004.02, bioMérieux VIDAS
Listeria monocytogenes II (LMO2)

Gıda Yem

Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda Yem

Salmonella spp. Aranması

ISO 6579 -1
AOAC 2003.09, Dupont BAX System

Salmonella İzolatları

Salmonella spp. Serotiplendirme

ISO/TR 6579-3

Gıda

Cronobacter spp. Aranması

ISO 22964

Süt, Süt Ürünleri, Toz Bebek Mamaları

Cronobacter sakazakii Aranması

Dupont BAX System

Et ve Et Ürünleri

Pseudomonas spp. Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 13720

Gıda

Enterokok Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği

NMKL 68

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

ISO 18593

ISO 6579 -1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

ISO 18593 AFNOR BRD 07/11-12-05 RAPID'
Salmonella Agar-V10

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği

ISO 18593-ISO 4833-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Enterobacteriaceae Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 19593 ISO 21528-2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 19593

ISO 21527-2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Escherichia coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 19593

ISO 16649-2

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni Sayım Tekniği

ISO 19593

ISO 6888-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği

ISO 19593

ISO 4832

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria monocytogenes Aranması

ISO 19593

ISO 11290-1

Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Listeria spp. Aranması

ISO 19593

ISO 11290-1

Gıda Yem

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV, bar) Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (BIOTECON Diagnostics Foodproof GMOScreen 35S/NOS/bar/FMV TestKit Manuel), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Eurofins GENESpinDNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 PlusOtomatik Nükleik Asit İzolasyonCihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREPAdvanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV, bar) Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (35S/NOS : 
 QL-ELE-00-012), ISO 21569- B:9, ISO
24276

EURL
Metot (BAR : QL-ELE-00-014), ISO
21569- B:8,ISO 24276
EURL
Metot (FMV: QL-ELE-00-010), ISO
21569- B:7, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESpin DNA
İzolasyon Kit Prosedürü),ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus
Otomatik Nükleik Asit İzolasyon
Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP
Advanced Kit
Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon
Metodu)

Gıda

GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Eurofins GeneScan GMO Screen RT 35S/NOS/FMV Test Kit Manuel), ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENEPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

Bitki Spesifik Soya Geni Taraması Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-GM-002), ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

Bitki Spesifik Pamuk Geni Taraması Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-GH-019), ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

Bitki Spesifik Mısır Geni Taraması Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-TAX-ZM-002), ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

MON87708 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-012) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

MON87701 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-010) ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

MON87769 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-002) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

CV127 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-011) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

DP-305423-1 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-008) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-001A) ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-001B) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

GHB 614 Pamuk Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GH-006) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

MON 89034 Mısır Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-ZM-018) ISO 21569, ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-ZM-004) ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

DAS 44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem : DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-015), ISO 21569,
ISO 24276
Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

DAS 68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu

EURL Metot (QT-EVE-GM-013), ISO 21569,
ISO 24276 "Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA
İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571"
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

DAS 81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu Ön İşlem : DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-014), ISO 21569,
ISO 24276 "Kit
Metodu (Eurofins GENESPin DNA
İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571"
Kit
Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda Yem

MON 87751-7 Soya Tip Belirleme Analizi Real-Time PCR Metodu
Ön İşlem : DNA Ekstraksiyonu

EURL Metot (QT-EVE-GM-016) ISO 21569, ISO 24276
Kit Metodu (Eurofins GENESPin DNA İzolasyon Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (Magnesia 16 Plus Otomatik Nükleik Asit İzolasyon Cihazı Kit Prosedürü), ISO 21571
Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü), ISO21571
ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (Domuz) Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot -"DMS 102750" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmişitir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (Tavuk) Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot -"DMS 102753" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmişitir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (Sığır)
Real Time PCR
Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot -"DMS 102759" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmiştir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (At)
Real Time PCR
Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot -"DMS 102762" (Meat Science (70) - 2005 yayından modifiye edilmiştir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (Eşek)
Real Time PCR
Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot -"DMS 102766" (Meat Science (70) - 2005 yayından modifiye edilmiştir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (Hindi)
Real Time PCR
Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot -"DMS 102767" (Food Control (23) - 2012 yayından modifiye edilmiştir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Gıda

Tür Tespiti (Manda) Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot - "IWB 311817"
(J. Dairy Sci. (2017) 100:106-112
yayınından modifiye edilmiştir)
Kit
Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA
İzolasyon Metodu)

Hayvansal Ürünler İçeren Gıdalar

Tür Tespiti (Balık)
Real-Time PCR
Metodu
Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

İşletme İçi Metot - "DMS 117732" (Food Chemistry 2011 Vol.126 1436-1442 yayından modifiye edilmiştir)
Kit Metodu (SureFood PREP Advanced Kit Prosedürü) ISO 21571
ISO 21571 (CTAB DNA İzolasyon Metodu)

Yem (Karma, Pelet Büyükbaş, Kanatlı Yemi, Balık ve Kaplumbağa)

Aflatoksin B₁ Tayini HPLC-FLD Metodu

ISO 17375

Yem ve Yem Katkı Maddeleri

Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg), Arsenik (As), Sodyum (Na), Fosfor (P) ve Kalsiyum (Ca),Magnezyum (Mg), Potasyum (K), Demir (Fe), Çinko (Zn), Bakır (Cu), Mangan (Mn), Kobalt (Co), Molibden (Mo) Tayini
ICP-MS
Metodu

EN 17053

Yem

Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC - DAD Metodu

EN 15791

Yem

Zearalenon (ZON) Tayini HPLC-FLD Metodu

EN 15792

Yem ve Yem Hammaddeleri

Metabolik Enerji Hesaplanması

EC 152/2009-Annex-VII TS 9610

Hayvan Yemi

Ham Katı Sıvı Yağ Tayini

EC 152/2009 Annex III-H

Hayvan Yemi

Ham Kül Tayini

EC 152/2009 Annex-III-M

Hayvan Yemi

Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu

EC 152/2009-Annex III C

Hayvan Yemi

Ham Selüloz Tayini

ISO 6865

Hayvan Yemi

Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

EC 152/2009 Annex-III-N

Hayvan Yemi

Rutubet Tayini- Kuru Madde Tayini

EC 152/2009 Annex-III-A

Hayvan Yemi

Nişasta Tayini Polarimetrik Metot

EC 152/2009 Annex-III-L

Hayvan Yemi

Toplam Şeker Tayini Luff - Schoorl Metodu

EC 152/2009 Annex III-J

Hayvan Yemi

Üre Tayini Spektrofotometrik Metot

EC 152/2009 Annex-III-D

Hayvan Yemi

Suda Çözünebilir Klorür Tayini Potansiyometrik Metot

EC 152/2009 Annex-III-Q

Hayvan Yemi

Üreaz Aktivitesinin Tayini

TS ISO 5506

Kullanma Sularında

Aluminyum (Al), Antimon (Sb), Arsenik (As), Bakır (Cu), Baryum (Ba), Berilyum (Be), Bor (B), Civa (Hg), Çinko (Zn), Demir (Fe), Fosfor (P), Gümüş (Ag), Kalay (Sn), Kalsiyum (Ca), Kadmiyum (Cd), Kobalt (Co), Krom (Cr), Kurşun (Pb), Lityum (Li), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Molibden (Mo) , Nikel(Ni), Potasyum (K), Selenyum (Se), Sodyum (Na), Stronsiyum (Sr), Talyum (Tl), Vanadyum (V) Tayini
ICP-MS
Metodu

TS EN ISO 17294-2